Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Εκατομμύρια για τελετές Special Olympics και τίποτα για τις κατασκηνώσεις ΑμεΑ;

Οι Υπουργικές Αποφάσεις πισωγυρίζουν, βγαίνουν νέες, κολλούν στις υπηρεσίες και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους...
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και 3.000 παιδιά και νέοι με αναπηρία να παραμένουν μετέωρα, θύματα της γραφειοκρατίας.
Σε λίγες μέρες το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα ανοίξει τις πύλες του στα Special Olympics κι όταν μετά από ένα μήνα, τα φώτα της ράμπας θα σβήσουν, τη θέση των Happenings θα διαδεχθούν η θλίψη και ο πόνος αντάμα με την απόγνωση των 3.000 παιδιών, για ένα κράτος που δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια για την προβολή "κυριών της υψηλής κοινωνίας" και δε βρήκε λιγότερο από 1.500.000 ευρώ για να υλοποιήσει το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα των ΑμεΑ!!!
Άραγε φταίει η κρίση ή πίσω από την κρίση κρύβεται η αδυναμία, η αστοχία, η ολιγωρία, η άγνοια εκείνων που κατέχουν υψηλούς θώκους;


Κύριοι Υπουργοί
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ για να υλοποιήσει το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ ΑΠΑΙΤΕΙ τη γραπτή δέσμευσή σας μέχρι και τη 17η Ιουνίου 2011, με την οποία θα δηλώνετε ρητά ότι μέχρι και την 20η Ιουλίου οι κατασκηνώσεις θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μετέχοντες στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί τα 4 κάτωθι σημεία:

α. Άμεση υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης ανάθεσης του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος στις Περιφέρειες και τη στελέχωση μέχρι και 1/8/2011 των κατασκηνωτικών χώρων που προφορικά μας ενημέρωσαν στις 7/6/2011 ότι θα λειτουργήσουν στον Άγιο Ανδρέα της Περιφέρειας Αττικής στη Μεταμόρφωση και στο Σταυρό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Νέα Πέραμο της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης, στην Κέρκυρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Περιφέρειας Κρήτης.

β. Ρητή έγγραφη διαβεβαίωση των Γενικών Γραμματέων των πιο πάνω Περιφερειών ότι οι κατασκηνωτικοί χώροι θα είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν επαρκώς και υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας τους κατασκηνωτές ΑμεΑ και τη σχετική κατανομή κατασκηνωτικών περιόδων τουλάχιστον από 1/8 μέχρι και 31/8/2011.

γ .Άμεση πίστωση του ΚΑΕ2559 του ΥΥΚΑ με το σύνολο της πίστωσης ύψους 720.000 ευρώ που (θεωρητικά τουλάχιστον) έχουμε ενημερωθεί ότι έχει εγκριθεί για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

δ. Άμεση υπογραφή της σχετικής 3μερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΥΥΚΑ-ΕΣΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2011 και την πλήρη εξόφληση της Ομοσπονδίας με τη λήξη του Προγράμματος και όχι μετά την 31/10/2011.
Στην αντίθετη περίπτωση, το Αναπηρικό Κίνημα θα το συναντάτε στα ξενοδοχεία υποδοχής υψηλών προσώπων, τα Στάδια, τους δρόμους και τις πλατείες αυτής της πόλης που γέννησε τη Δημοκρατία, αλλά κυβερνά η τυραννία, προσπερνώντας την!

Είναι χρήσιμο Κύριοι Υπουργοί να επιστρέψετε αν μπορείτε στα βάθη της μνήμης σας, στα θρανία του Γυμνασίου, για να θυμηθείτε τον "ΠΕΡΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥ" δικανικό λόγο του Λυσία...
Με αυτό τον τρόπο, ίσως αντιληφθείτε ότι, η κοινωνία μας αποτελείται και από αδύναμους, ανήμπορους ανθρώπους τους οποίους έχετε ξεχάσει ως Πολιτεία.
Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ:
Ο Πρόεδρος: Ιωάννης Λυμβαίος
Ο Γεν.Γραμματέας: Χρήστος Νάστας

ΚΕΝΤΡΙ: Μου το έστειλε το φιλικό blog Διαδρομή που το έχει ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων-Φίλων Ατόμων με Αναπηρία και είναι καθήκον μου να το προωθήσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...