Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ελλάδα, χώρα ανέργων...

Αναδημοσίευση από το Ποντίκι:


Τρομακτικά εμφανίζονται τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις εγχώριων και διεθνών αναλυτών ότι η ύφεση και φέτος θα εί­ναι βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων.

Το πρώτο μαντάτο έρχεται από το στρατόπεδο των ανέργων, οι οποίοι πληθαίνουν με αυξανόμε­νους ρυθμούς, παρά το ότι η θερινή περίοδος είναι παραδοσιακά η καλή περίοδος για την απασχόληση λόγω τουρισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στα­τιστικής Αρχής, η ανεργία έφτασε στο 16,2% έναντι 11,6% τον Μάρτιο του 2010, κά­τι που σημαίνει σε απόλυτους αριθ­μούς ότι οι άνεργοι έφτασαν στις 811.340 έναντι 578.723 πέρσι.
Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αν ληφθεί υπόψη ότι με βάση τον τρόπο που μετρά η Στατιστική Υπη­ρεσία την ανεργία: ακόμη και 1 ώρα να έχει δουλέψει κάποιος την εβδο­μάδα δεν καταγράφεται ως άνεργος.
Έτσι, αν συνυπολογιστούν όσοι χαρακτη­ρίζονται εργαζόμενοι, αλλά στην πραγματικότητα απασχολούνται για λίγες ώρες ή ημέρες, τότε το νούμερο ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ανέργους.
Παράλληλα, έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας επισημαίνει ότι έως και 199,15% αυξήθηκαν οι συμβάσεις πλήρους απα­σχόλησης που μετατράπηκαν το 2011 σε συμβά­σεις μερικής απασχόλησης, όμως αυτό που σοκάρει είναι η αύξηση των συμβάσεων εκ περιτροπής απα­σχόλησης.

Κατά 1.121,45% αυξήθηκαν, τους πρώτους 2 μήνες του 2011 σε σχέση με τους αντίστοιχους περ­σινούς, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής έπειτα από συμ­φωνία εργαζόμενου και εργοδότη ενώ, για το ίδιο διάστημα, η αύξηση φτάνει στο 2.725% για τις συμ­βάσεις που άλλαξαν με μονομερή απόφαση του ερ­γοδότη.

Στους νέους, στις ηλικίες 15-24 ετών, η ανεργία έφτασε στο απίστευτο 42,5% έναντι 29,8% πέρσι, ενώ εντυπωσιακά χαρακτηρίζονται και τα στοιχεία για τις ηλικίες 25-34 ετών, όπου η ανεργία δι­αμορφώνεται πλέον στο 22,6% έναντι 15,4% πέρσι!

Όσο για την πρόβλεψη για το 2012, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης επιση­μαίνει ότι η αύξηση της ανεργίας θα κυμαίνεται από 20% ως 22%, δη­λαδή θα ξεπεράσει τους 1.200.000 άνεργους.

ΚΕΝΤΡΙ: Αυτό το τελευταίο, το 22%, δηλαδή 1.200.000 άνεργοι, υπολογίζεται με τον τρόπο που μετριέται επίσημα, δηλαδή αν έκανες ένα μεροκάματο, δεν θεωρείσαι άνεργος...
Άρα, αν το υπολογίσουμε με πραγματικά, ρεαλιστικά νούμερα, ο αριθμός θα περνάει κατά πολύ το 1,5 εκατομμύρια ανέργους, δηλαδή 1,5 εκατομμύρια οικογένειες με την πλάτη στον τοίχο!!!
1000 νέοι άνεργοι κάθε μέρα, 40 νέοι άνεργοι κάθε ώρα και ο μαύρος κατάλογος μεγαλώνει συνέχεια και δεν ...ανασχηματίζεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...