Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι η κεντρική εκδήλωση για το ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ 2011...


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
Με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης της Άρτας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΟΥ ΑΡΤΙΝΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ

ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Με την ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ
τον ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΟΥΝΗ

και την μεγάλη Ηπειρώτισα ερμηνεύτρια

ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠΑ


Ορχήστρα CANTO MEDITERANEO

ΠΕΜΠΤΗ 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 21.30
Στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας
Ο αρτινός Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες σολίστ σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη.
Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν Διεθνή αποδοχή, ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ.
Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των περιοχών, που προαναφέρονται, και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Επίσης για πρώτη φορά στην Άρτα θα εκιτελεστεί το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14/3/09 με διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Πατσέα και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D’ OPERA ITALIANA γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.


Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α.
Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά.
Έχει γράψει ορατόρια και συμφωνικά έργα για μεγάλες ορχήστρες κλασσικής μουσικής, , μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Έχει πολλές βραβεύσεις σε πολλές χώρες , ενώ έχει κερδίσει το μεγάλο βραβείο Βραβείο για τον πολιτισμό και τη μουσική WAM στα πλαίσια του φεστιβάλ Viva musica στις Βρυξέλλες, καθώς και την ανώτατη διάκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Δημιουργών στις Κάννες, για την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων της τέχνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...