Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Καλά κάνει ο Παπαλέξης και το πάει λάου-λάου...

Καλά κάνει ο δήμαρχος ο Παπαλέξης και δεν βιάζεται να καθαρίσει την πλατεία...
Λάου-λάου την πάει την δουλειά, γιατί έχει τα μάτια του ανοιχτά και βλέπει τι γίνεται...
Δεν είδατε τι συνέβηκε στα Γιάννενα, στη Γαριβάλδη;
Οι "φουσκωτοί" των μαγαζιών έδειραν δημοτικούς αστυνομικούς που πήγανε να σφραγίσουνε δυό μαγαζιά που είχανε από καμιά 80αριά παραβάσεις και βγήκανε οι αντιδήμαρχοι και μιλήσανε για "ανθρώπους της νύχτας" και οι δικηγόροι των μαγαζιών τους είπανε να πάρουνε πίσω τον λόγο τους, αλλιώς θα τους μηνύσουνε...
Έτσι λοιπόν ο δήμαρχός μας έχει κάνει κράτει και δεν βιάζεται να ξεκαθαρίσει τα παράνομα...
Κερδίζει χρόνο, μελετάει τους νόμους και τα κιτάπια, έχει βάλει τους δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουνε ταχύρρυθμα μαθήματα καράτε, έχει βάλει τους αντιδημάρχους του να κάνουνε μαθήματα σαβουάρ βιβρ και ορθοφωνίας, μη τυχόν παρεξηγηθούνε οι κουβέντες τους, κάνει δηλαδή ό,τι χρειάζεται για να είναι πανέτοιμος όταν κάνει την αποφασιστική κίνηση!!!


Και είναι πολύ προσεχτικός τα ελέγχει όλα με το μικροσκόπιο: Για παράδειγμα μπορεί να ξέρει ότι ένα μαγαζί έχει δικαίωμα να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα "στην προβολή του", μπροστά δηλαδή, σε όσο πλάτος έχει το μαγαζί, γιαυτό και οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουνε βάλει το πορτοκαλί σπρέι πίσω από τη διαφήμιση με το παγωτό που βλέπετε στην φωτογραφία, ΑΛΛΑ...
Τι να πρωτοξέρει όμως ο υπάλληλος; Εδώ εκτός από νόμους και δημοτικά συμβούλια, υπάρχουνε και διεθνή δίκαια, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδες...
Να μην κοιτάξει ο δήμαρχος μη τυχόν και ο χώρος μπροστά στο ΠΡΟ-ΠΟ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι "γκρίζα ζώνη";
Να μην ελέγξει μη τυχόν πάει και απαιτήσει να συμμαζευτεί το μαγαζί και θεωρηθεί "casus belli";
Λέτε κι οι Ελληνικές κυβερνήσεις να μην θέλουμε στο Αιγαίο να κάνουνε αυτό που δικαιούμαστε σαν χώρα; Κολώνουνε όμως γιατί οι απέναντι δείχνουν τα δόντια τους και δεν είμαστε τώρα για τρεχάματα!!!
Καλά κάνει λοιπόν ο δήμαρχος και το πάει λάου-λάου κι αγάλι-αγάλι...

P.S.: Πήρα την εύκολη περίπτωση και διάλεξα αυτή την φωτογραφία, γιατί το μαγαζί με βάση την άδεια που έχει, έχει δικαίωμα να έχει μπόλικα τραπεζοκαθίσματα έξω (στην προβολή του όμως κι όχι με τέτοιες τέντες...).
Αν ήταν να πιάσω μία- μία τις περιπτώσεις ανάλογα με το τι λέει η άδειά τους (σχετικά με το πόσους θαμώνες μπορούνε να εξυπηρετούνε ταυτόχρονα) και έβαζα κι από μια φωτογραφία ή αν έκλειναν ολόκληρους δρόμους ή, ή, ή... τότε δεν θα μου έφτανε η χωρητικότητα του server!!!
Γιαυτό σας λέω, τον καταλαβαίνω και τον συμπονάω, χίλια πράγματα έχει στο μυαλό του, δεν είναι ξεσυλλόιστος σαν τον Φίλιο στα Γιάννενα, που κάνει τις κινήσεις του με ευκολία, μιας και τα Γιάννενα είναι μια σταλιά Δήμος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...