Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Το ήξερες ότι πουλιούνται όλα ...εκτός από το ελικόπτερο;

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ;;;


• Αν η φορολογία του κεφαλαίου στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο μόνο την τελευταία δεκαετία θα είχαμε δημόσια έσοδα πάνω από 100 δις. (110 δις ήταν το δάνειο από την τρόικα)
• Από το 2008 μέχρι σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει, με διάφορες μορφές, 108 δις από τα δημόσια χρήματα.
• Το 2004 εργαζόμενοι και φυσικά πρόσωπα πλήρωσαν φόρο 5,6 δις. Το 2008 πλήρωσαν 11 δις. Το 2004 Ανώνυμες Εταιρίες και νομικά πρόσωπα πλήρωσαν φόρους 4,8 δις. Το 2008 πλήρωσαν 4,7 δις.
• Το ελληνικό χρέος έχει ακουμπήσει το 120% ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1993. Από τότε μέχρι το 2008 το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 60%. Το χρέος όμως δεν μειώθηκε γιατί η φορολογία των επιχειρήσεων έπεσε από το 45% στο 20%.
• Για το 2009 μόνο η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε έσοδα σχεδόν 1,5 δις. Πλήρωσε φόρο 19,5 εκατ., ποσό μικρότερο από το άθροισμα του φόρου των εργαζομένων της επιχείρησης.
• Η COCA COLA 3Ε με έσοδα για το 2009 6,5 δις, πλήρωσε φόρο 77 εκατ.
• Το Ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, απολαμβάνει 58 φοροαπαλλαγές. Αποδίδουν φόρο μόνο 12 εκατ. Την στιγμή που από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών υπάρχουν έσοδα 50 εκατ.

Λεφτά υπάρχουν.
Το χρέος είναι η άλλη όψη των κερδών που τόσα χρόνια είχανε. Η κρίση είναι για αυτούς μια ευκαιρία να κερδίσουν ακόμα περισσότερα σε βάρος των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στον φυσικό πλούτο, ακριβώς όπως έγινε και κατά την διάρκεια της ανάπτυξης. Εμείς απαντάμε: Nα μειωθούν τα κέρδη τους όχι τα δικαιώματα μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

diktyo-episfaleias.blogspot.com

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΑΝΕΡΓΩΝ


ΚΕΝΤΡΙ: Μου το έστειλαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΝ Άρτας, αν κι απ' ότι είδα στην σελίδα του Δικτύου δεν έχει σχέση με τον Συνασπισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...