Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Διαπιστώσεις μετά θάνατον...

Για το χτεσινό μακελειό στο Ρέντη, όλοι ξέρουμε και δεν θα είχα κάτι παραπάνω να σας πω, γιατί ξέρω μόνο όσα έχω ακούσει στις ειδήσεις.
Σήμερα όμως διάβασα ένα κείμενο και επειδή έγραφα πριν για όσα ακολουθούνε μια τραγωδία, όταν φεύγουν οι προβολείς της επικαιρότητας, αναδημοσιεύω το κείμενο μιας φοιτήτριας δημοσιογραφίας, όπως το διάβασα εδώ:



Μπορει το μακελειο να τελειωσε, αλλα η τραγωδια τωρα αρχιζει.
Σημερα δυο μαναδες θρηνουν τα παιδια τους που επεσαν ενω εκτελουσαν το καθηκον τους, δυο παιδια πανω-κατω 24 χρονων που δεν εκαναν τιποτα αλλο απο τη δουλεια τους.
Ποια ειναι η θεση της Πολιτειας σε αυτο?

Ενα χρονο πριν στις 16/2/2010 ο υπουργος Προστασιας του Πολιτη Μιχαλης Χρυσοχοΐδης με αφορμη την επισης αιματηρη συμπλοκη στο Βυρωνα, παραδεχθηκε οτι "στο κέντρο της Αθηνας πωλουνται με μεγάλη ευκολια οπλα, οπως τα Καλασνικωφ, τα οποια απειλουν χιλιάδες ζωες".
Ενα χρονο μετα καποια απο αυτα τα καλαζνικωφ που ανεφερε αφαιρεσαν δυο ζωες στο Ρεντη.
Τραγικη ειρωνεια ή τραγικη ανευθυνοτητα που οδηγησε στα χθεσινα γεγονοτα, αλλα και που θα οδηγησει δυστυχως και σε περισσοτερα αφου δεν λαμβανονται τα απαραιτητα μετρα?
Η υποτιθεμενη ασφαλεια που θα επρεπε να αποπνεει το κρατος στον πολιτη εχει απο καιρο αποσαθρωθει και εχει δωσει τη θεση της σε συνεχη αγωνια ενδεχομενων επιθεσεων. Η ζωη μας εχει μετατραπει σε ενα κακογουστο Survivor, ενα παιχνιδι επιβιωσης που το μοναδικο τιμημα ειναι η ιδια η ζωη. Κι ομως, παρ'ολο που τα ποσοστα παραβατικοτητας εχουν χτυπησει εδω και καιρο κοκκινο, η καλη μας κυβερνηση βαυκαλιζει το λαο με ψευτικες υποσχεσεις για εννομη ταξη.

Ποιος τολμαει να βγει βραδυ στην Ομονοια οταν παει κι ερχεται το εμποριο των "σιδερικων", ναρκωτικων και παει λεγοντας?
Κατα καιρους εχω παρει την ηλιθιοτατη απαντηση: "Και γιατι να βγεις στην Ομονοια το βραδυ?"
Παντα απανταω το ιδιο:
Δεν υπαρχει πια ασφαλης περιοχη να βγεις που να σου διασφαλιζει οτι θα βγεις σωος.
Αλλα και για τον ιδιο λογο που βγαινω βραδυ στο Θησειο, ετσι θελω να βγαινω και Ομονοια και σε καθε Ομονοια που δυστυχως εχουν μετατρεψει οι εγκληματιας σε κρατος εν κρατει.
Γιατι δηλαδη να φοβαμαι να βγω σε ενα κατα τα αλλα κρατος Προνοιας και Δικαιου οπου ομως το δικιο μου εχει καταντησει σαν κι αυτα τα χαζα ανεκδοτα που τα λες και ξεκαρδιζεται ο αλλος. Μονο που σ' αυτη την περιπτωση δε γελαει κανεις οταν το ανεκδοτο καταληγει σε αδικοχαμενους θανατους.

Βεβαια, ως γνωστον τοις πασι πλεον, τα διαφορα κυκλωματα εχουν καλα στηριγμενες τις βασεις τους πισω απο κοστουμαρισμενους στα διαφορα υψηλα κλιμακια της πολιτικης, της αστυνομιας κτλ.
Γι'αυτους τους ανθρωπους μια ζωη ειναι κατι λιγοτερο απο ενα ενοχλητικο κουνουπι το καλοκαιρι, μπροστα στα ποσα που παιζονται. Homo homini lupus, δηλαδη, καταβαραθρωνοντας καθε ηθικη αξια και ευαισθησια. Ολα στο βωμο του πλουτου πια, οταν ο ανθρωπος δεν ειναι πια ανθρωπος αλλα εχει εξαχρειωθει ηθικα και πνευματικα, οταν εχει πορωθει μεχρι αηδιας κι πληρους αποστροφης.

Ως ποτε ομως?
Χωρις να θελω ουτε κατα διανοια να παραστησω εναν αλλο Φεραιο, θελω να παραφρασω λιγο τα λογια του λεγοντας: Ως ποτε θα ζουμε κατω απο αυτο το αρρωστο πια καθεστως, που καθε αλλο παρα δημοκρατια κι ελευθερια θυμιζει?
Δεν μπορω να πιστεψω οτι στην Ελλαδα, αυτος ο φαυλος κυκλος παιζεται σε επαναληψη χρονια τωρα χωρις αποτελεσμα. Ειναι αραγε τοσο δυσκολο για την αστυνομια να "μπουζουριασει" τα οπλοστασια μεγατονων στο κεντρο της Αθηνας ή ειναι ακομα πιο δυσκολο να λαβει η κυβερνηση ατεγκτα μετρα κατα της εγκληματικοτητας για να μετριαστει οσο το δυνατον περισσοτερο αυτη η μαστιγα?
Πρεπει να παραδεχτω ομως, οτι οταν μπροστα απ'αυτα φονικα εργαλεια υψωνονται προστατευτικες αγκαλες εκατομμυριων, τοτε ναι ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο.

Φονοι, ληστειες κι ο,τι αλλο εγκληματικο μπορει να βαλει ο νους λαμβανουν χωρα καθημερινα σε καθε γειτονια και συνοικια της χωρας. Κι οσο αυξανονται οι γκανγστερικες επιθεσεις, τοσο μεγαλωνει κι η αδρανεια του κρατους μπροστα στο λαο που το μονο που ζηταει ειναι αυτη η αναθεματισμενη ληψη μετρων που μετρα χρονια ανυπαρξιας.

Καθε μερα βλεπουμε πολιτες να παιρνουν τον νομο στα χερια τους και να προσπαθουν να προστατεψουν μονοι τους τις ζωες τους και τις περιουσιες τους.

Αντε καλε μου ληστη να ληστεψεις καναν εκπροσωπο της υπεροχοτατης Βουλης μας.
Τι? Γελασατε κι εσεις?
Ας τολμησει ο καθε ληστακος να απλωσει τα χερια του σε δαυτους και την επομενη θα μαζευει σαπουνια απο τα ντους των φυλακων, για να μην πω τιποτα αλλο.
Διαχωρισμος στο χρημα, στην τσεπη, στις ανεσεις, αλλα και στη ζωη?

Παντα θελω να κλεινω τις αναρτησεις μου με ενα αισιοδοξο μηνυμα γιατι η ελπιδα κι η αισιοδοξια ειναι το μονο που μας εχουν απομεινει. Ομως αυτη τη φορα δεν ξερω τι αισιοδοξο να πω. Αν δεν ξυπνησουν οι κυβερνωντες οχι μονο δε θα δουμε προκοπή αλλα η μικρη μας ψωροκωσταινα θα μετατραπει σε αιματοβαμμενη Αγρια Δυση οπου ο ο μονος κανονας που θα υπαρχει, ειναι οτι δεν θα υπαρχουν κανονες πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...