Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το video με τις αλήθειες που καίνε!!!

Για την ύπαρξη αυτού του video μου είπε ο Γιώργος και αργότερα το είδα και αλλού...
Το video με τις καυτές αλήθειες είναι από μια συζήτηση που έγινε στο κανάλι Κρήτη ΤV για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, το χρέος, τον ρόλο των Τραπεζών, το Μνημόνιο, την οικονομική κρίση της ευρωζώνης και τις ευθύνες των πολιτικών.


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης συζητάει με τον οικονομολόγο αναλυτή Δημήτρη Καζάκη και αυτά που λέγονται είναι πραγματικά τρομερά και φυσικά δεν πρόκειται να ακουστούν ΠΟΤΕ από τα κανάλια των παπαγάλων...
Ακούστε πώς στα 340τόσα δις ευρώ του χρέους, το κεφάλαιο που έχει πραγματικά δανειστεί το ελληνικό δημόσιο, δεν υπερβαίνει τα 20 δις ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα είναι κεφαλαιοποιήσεις τόκων. Δανειστήκαμε 20 και βρεθήκαμε να χρωστάμε 340. Χώρια το τι έχουμε πληρώσει ως τώρα.
Ακούστε πώς στην τελευταία δεκαετία το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε συνολικά 490 δις ευρώ, από τα οποία το 97% πήγε στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Και μόλις το 3% πήγε στο λεγόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.
Ακούστε πώς η κυβέρνηση Καραμανλή που γνώριζε πως λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί πια με το χρέος, παραμέρισε και ήρθε η πλευρά του ΠαΣοΚ να πλειοδοτήσει σε ψηφοθηρικά συνθήματα (“λεφτά υπάρχουν”) προεκλογικά, εν γνώσει της ότι επρόκειτο περί ψεύδους, ώστε να αποσπάσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα της έδινε την δυνατότητα να εφαρμόσει τα μέτρα που εφάρμοσε.
Ακούστε πώς από τον Δεκέμβριο του 2009 και για τουλάχιστον ένα δίμηνο, κυβέρνηση, διεθνείς κερδοσκόποι και Ευρωπαϊκή Ενωση, προετοίμασαν την κατάσταση και δημιούργησαν το κλίμα, για να εφαρμοστεί η πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε πώς ενώ, σχετικά με το δημόσιο χρέος, το διεθνές δίκαιο αλλά και τότε πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ, του Απριλίου 2010, έδιναν την δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, η κυβέρνηση προτίμησε το ΔΝΤ και την μηχανισμό στήριξης.
Με αποτέλεσμα να έχουμε, τον Μάιο του 2010, αυτό το Μνημόνιο και αυτή την δανειακή σύμβαση, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πρωτοφανείς όροι, πρωτοφανείς για την διεθνή πρακτική. Οροι τέτοιοι που δεν τόλμησαν να δεχτούν ούτε κυβερνήσεις οι οποίες πρόδωσαν τις χώρες τους σε ξένους κατακτητές.
* Βασικά η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία και εκχώρησή της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ρητά αποδεχτεί και υπογράψει πως “παραιτείται η ελλάδα από την ασυλία λόγω άσκησης της εθνικής κυριαρχίας, άνευ όρων και αμετάκλητα”, καθώς
* και “όλα τα έννομα δικαιώματα που έχει ένας οφειλέτης έναντι του δανειστή του”,
* ενώ ταυτόχρονα η σύμβαση απαγορεύει στην ελληνική πλευρά να αναζητήσει “τρίτες πηγές δανεισμού”, να επιχειρήσει δηλαδή να δανειστεί από αλλού
* επιτρέπει όμως στους δανειστές της Ελλάδας να πωλήσουν τις “χρεωστικές τους απαιτήσεις σε τρίτους” (στην Τουρκία για παράδειγμα;)
* και προβλέπει πως εάν το ελληνικό δημόσιο καθυστερήσει για 30 μέρες να πληρώσει μία δόση του δανείου, τότε μπορεί να τεθεί σε ισχύ το σύνολο των επαχθών ρητρών της δανειακής σύμβασης.


Ακούστε πώς η Ελλάδα μετατράπηκε θεσμοθετημένα πλέον σε μια “δουλοπαροικία χρέους” και οι κρατικοί πόροι, οι καταθέσεις των Ελλήνων, το έδαφος της χώρας, οι δημόσιες δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για την άμυνα, έχουν τεθεί στην διάθεση των δανειστών του ελληνικού δημοσίου.
Η δανειακή σύμβαση, παράρτημα της οποίας είναι το περίφημο Μνημόνιο, δεν έχει έλθει ποτέ για συζήτηση και κύρωση στην Ελληνική βουλή, αλλά έχει τεθεί σε ισχύ με βάση μια απλή υπογραφή του Υπουργού 0ικονομικών.
Η περίφημη αυτή δανειακή σύμβαση του Μνημονίου απαγορεύει να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των δόσεων που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση από την Τρόϊκα, για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την εξόφληση των χρεολυσίων των ξένων δανειστών.
Δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ από τις δόσεις του δανείου της Τρόϊκας, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Στην πραγματικότητα δεν γίνεται καν εκταμίευση για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. Απλώς τα χρήματα μεταφέρονται από την εκάστοτε δόση του δανείου με μια λογιστική εγγραφή, στους δανειστές του ελληνικού δημοσίου, στις ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει. Το ελληνικό δημόσιο δεν πιάνει στα “χέρια” του, ούτε ένα ευρώ.



Το video κρατάει κάτι λιγότερο από 2 ώρες, αλλά είναι πραγματικά συνταρακτικό, αξίζει να το δείτε μέχρι τέλους...
Σκεφτείτε μόνο πόσες ώρες έχετε ξοδέψει για να ακούσετε σε "ειδήσεις", σε "ενημερωτικές" εκπομπές, σε "τηλεπαράθυρα", όλα τα ψέμματα που μας αραδιάζουνε για να μας κάνουνε να πούμε: "Σφάξε με αγά μου, ν' αγιάσω"!!!
Μάθετε τι πραγματικά ισχύει, πώς μας οδήγησαν σε ένα τεχνητό αδιέξοδο, που δεν είναι καν αδιέξοδο, γιατί μας κρύβουν τις εναλλακτικές λύσεις.
Απαγορεύεται να ειπωθούνε οι λύσεις, που θα μας έβγαζαν από τον φαύλο κύκλο, γιατί τότε θα χάσουν οι ξένες τράπεζες...
Προτιμάνε να χάσουμε όλοι εμείς, προτιμάνε να χαντακώσουνε την Ελλάδα για ολόκληρες γενιές, παρά να χάσουνε οι τοποτηρητές και επικυρίαρχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...