Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τα γελάκια Δρούτσα-Νταβούτογλου...


Και μιας και μ' έπιασε να γράφω για εξωτερική πολιτική, μην ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες ήταν στην Αθήνα κι ο Νταβούτογλου. Το γεγονός πέρασε στα ψιλά, γιατί είχαμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε, όπως το ότι κόπηκε η χώρα στα δύο επειδή "δίπλωσε" μια νταλίκα στη Μαλακάσα!!!
Όμως ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ήρθε και επανέλαβε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας σχετικά με συνολική διευθέτηση των ζητημάτων στο Αιγαίο, δηλαδή όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα (όπως θέλουμε εμείς), αλλά και για τα χωρικά ύδατα, τον εναέριο χώρο, τη συνεκμετάλλευση κτλπ.
Ήταν αρκετά διαφωτιστικές οι δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega:
Ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε αρχικά για τη στάση της Τουρκίας η οποία αρχικά εμφανίζεται έτοιμη για συζητήσεις, αλλά την ίδια στιγμή θέτει ζητήματα όπως ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, δήλωση που άλλωστε έκανε ο ίδιος ο υπουργός την Κυριακή.
Όπως ανέφερε ο Νταβούτογλου, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχωρούν και ότι έχουν ξεπεραστεί ψυχολογικά εμπόδια, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
«Στόχος είναι να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, εμπιστοσύνης και κοινών συμφερόντων» είπε, βάζοντας με τον τρόπο αυτό έμμεσα και θέμα συνεκμετάλλευσης, επίσης μία πάγια τουρκική θέση.
Σχετικά με το θέμα των παραβιάσεων και των παραβάσεων στο Αιγαίο, πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να γίνονται πτήσεις βάσει του διεθνούς δικαίου, υποστηρίζοντας ότι το σύνολο του χώρου δεν ανήκει στην Ελλάδα.
Είναι υπερβολικό να λέμε ότι ο αριθμός των παραβιάσεων αυξάνεται, πρόσθεσε, για να διευκρινίσει ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θέλουμε ελεύθερη πρόσβαση στο διεθνή εναέριο χώρο και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, κατέληξε.
Κάτι τέτοια έλεγε ο Νταβούτογλου και πρέπει να του φαινόντουσαν πολύ αστεία του δικού μας του Δρούτσα, πο όλο μέσα στην καλή χαρά και στα γελάκια φιλοφρόνησης ήτανε, που τον αξίωσε ο Θεός να τα πει από κοντά με τον Αχμέτ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...