Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πέρασαν οι Απόκριες, έμειναν οι αναμνήσεις...

Μου το έστειλε η φίλη η Δήμητρα από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας και το αναδημοσιεύω αυτούσιο...
Να προσθέσω μόνο και το δικό μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί 2 βραδιές που παρακολούθησα τις εκδηλώσεις, πέρασα πολύ όμορφα και πριν και κατά, αλλά και ΜΕΤΑ!!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με την ελπίδα ότι του χρόνου θα προσπαθήσουμε ξανά όλοι μαζί να διοργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις , ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή. Η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση δεν μας επέτρεψε να κάνουμε όλα όσα θα θέλαμε, παρ’ όλα αυτά κατεβάλαμε προσπάθειες να στηρίξουμε στο βαθμό που μπορούσαμε τα έθιμα του τόπου μας. Συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς που σχετίζονται με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και βοηθήσαμε κυρίως σε τεχνικής φύσεως θέματα προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν.
Δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε πολλά, δεσμευόμαστε όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουμε ουσιαστικότερες ανάγκες.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια : τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Πρέβεζα» & «Επί σκηνής» για τις στιγμές γέλιου που μας χάρισαν το πρωί του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου, αναβιώνοντας έθιμα του παρελθόντος.
Το «Καρναβαλικό Κομιτάτο» που διοργάνωσε για άλλη μια φορά την τελετή έναρξης στον πεζόδρομο της Δημοτικής Αγοράς, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας , του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, του Εθνικού Ωδείου - Παράρτημα Πρέβεζας, της Σχολής Χορού «Κλεοπάτρα» της κ. Βάσως Ζαντραβέλη, της Σχολή Χορού του κ. Θωμά Γκουντή και του Χορευτικού Ομίλου «Πρέβεζα». Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους καρναβαλιστές καθώς και όλους όσους στήριξαν την παρέλαση που ακολούθησε από το «Καρναβαλικό Κομιτάτο», το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.
Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Αερόστατο» που αφιλοκερδώς απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά στο παιδικό πάρτυ μασκέ που έγινε στη Δημοτική Αγορά τη Τετάρτη 2 Μαρτίου, τον κ. Κωστούλα που προσέφερε δωρεάν καραμέλες και σοκολατάκια στα παιδιά, τα καταστήματα «Ευ συσκευάζειν» του κ. Καρασαβόγλου και «Κου – κου» για τα δώρα που μοιράστηκαν στα παιδιά.
Η Πέμπτη, 3 Μαρτίου ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες της Πρέβεζας που πράγματι αξίζουν πολλά και τις ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφεραν. Ένας θεσμός 50 και πλέον ετών που με μεγάλη υπερπροσπάθεια συνεχίζουν να στηρίζουν από μόνες τους, με επίκαιρα θέματα από την καθημερινότητα χαρίζοντας άφθονο γέλιο και χαρά. Να ευχαριστήσω θερμότατα τον κ. Βασίλη Κοντονάσιο, του οποίου η σύμπραξη υπήρξε καταλυτική στην οργάνωση του όλου γεγονότος.
Σ’ αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, του Λιμεναρχείου, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας που βοήθησαν για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών παρελάσεων.

Φέτος, τα κούλουμα στην Πρέβεζα δεν είχαν τον καιρό σύμμαχο, έγιναν όμως στην πόλη της Πρέβεζας από τους Καταστηματάρχες του Σαιτάν Παζάρ , και στον Άγιο Θωμά από τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο , με τη βοήθεια των Super Market της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αφοι Λιόντου Ο.Ε, Μασούτης, Μαρινόπουλος , Lidl,της ταβέρνας «Ψάθα» του κου Γιάννη Κυριάκη, των Αρτοποιών της Πρέβεζας ( Λιάσκος Νικόλαος- Λιάσκος Σπύρος Ο.Ε, Ηλίας & Χρήστος Κατωγιάννης Ο.Ε, Ντέτσικα Ελένη, Τριάντος Νικόλαος, Αφοι Λώλη Ο.Ε, Σκαμνέλος Ιωάννης, Τσανού Ευαγγελινή, Καρανίκα Γεωργία, Θεοχάρης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.).
Στο Ζάλογγο με τη βοήθεια των Super Market Καναλίου & των Fast Food “Elvis”.
Στο Λούρο με τη βοήθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λούρου, του Συλλόγου Γυναικών , του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούρου, του Εμπορικού Συλλόγου Λούρου, του Super Market Παύλου, του Αρτοποιείου Θεόπουλος.
Στον Ωρωπό με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού.
Παράλειψη, επίσης, θα ήταν να μη σταθώ στην μεγάλη προσφορά από όλα τα ΜΜΕ της περιοχής μας, που αφιλοκερδώς κάλυψαν με τον καλλίτερο τρόπο όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και έκαναν ευρέως γνωστό το πολιτιστικό αγαθό του καρναβαλιού σε όλη την περιοχή.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες στήριξαν τεχνκά όλες τις εκδηλώσεις και συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στο πνευματικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, την Δημοτική Αστυνομία, την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας, το γραφείο τύπου.

Οι φετινές συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες , αποτέλεσαν όμως το θεμέλιο λίθο για μια συνεργασία που ξεκίνησε φέτος και θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους όσοι κάθε χρόνο προσπαθούν να διατηρήσουν τα έθιμα του τόπου μας και φυσικά όλο τον κόσμο που ανταποκρίνεται σε αυτές τις εκδηλώσεις.
Καλή Σαρακοστή σε όλους!!

Με τιμή
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Κοσμάς Κορωναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...