Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Θα παρελάσει και το Γυμνάσιο του Άγιου σήμερα;


Πολύ μεγάλη τιμή για την Άρτα που στην σημερινή παρέλαση για την επανάσταση του '21 η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Προτείνω να παρελάσει για χάρη της τιμητικό άγημα από το Γυμνάσιο του Άγιου Σπυρίδωνα, που θα ακολουθείται από τμήμα κατοίκων του χωριού, που θα κάνουν παρέλαση κρατώντας στο ένα χέρι σημαιούλες και στο άλλο το ψήφισμα του Συντονιστικού τους:


«Όλοι εμείς οι γονείς, μαθητές και κάτοικοι του Αγίου Σπυρίδωνα, που ζούμε με το άγχος της επιβίωσης και ακριβοπληρώνουμε μια παιδεία που γίνεται όλο και πιο υποβαθμισμένη, που πληρώσαμε την ανάπτυξη τους πριν, πληρώνουμε και την κρίση τους τώρα, αποφασίσαμε να δυναμώσουμε τις δυνάμεις μας και τους αγώνες μας ενάντια στο «νέο καλλικρατικό» σχολείο που εχθρεύεται το δικαίωμα το παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση που θέλουν να κλείσουν το Γυμνάσιο του χωριού μας, αλλά και άλλες σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα.
Η στρατηγική του «νέου σχολείου» είναι η στρατηγική του σχολείου της αγοράς, της πιο βαθιάς ταξικής διαφοροποίησης, σε δομή και πρόγραμμα, της ακόμα πιο μεγάλης εμπορευματοποίησης. Προετοιμάστηκε δεκαετίες από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις και υλοποιείται τώρα ωθούμενο από τον «Καλλικράτη» και το «μνημόνιο». Πυρήνας του λεγόμενου «νέου σχολείου», είναι η λογική του αυτo-διαχειριζόμενου, αποκεντρωμένου σχολείου. Ενός σχολείου που θα λειτουργεί όχι με ευθύνη του κράτους, ενιαία για όλα τα παιδιά, αλλά με ευθύνη της “τοπικής κοινωνίας” (βλ. γονείς, επιχειρήσεις, Δήμους και Περιφέρειες).
Όλο τον τελευταίο καιρό βιώνουμε την καταιγίδα μέτρων που έχουν εξαπολύσει για να προχωρήσουν τις ριζικές διοικητικές, θεσμικές και οικονομικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις οι οποίες απαιτούνται για να μπορέσει να «ανθίσει» το «νέο σχολείο». Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για την «Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος» μέρος της οποίας είναι και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, θα ολοκληρώσει απλά το έγκλημα!
Στόχος τους η δημιουργία «πολυδύναμων σχολικών κέντρων» έτσι που να είναι άξια επένδυσης από τον μεγαλο-εργολάβο και τις επιχειρήσεις που λυμαίνονται την παιδεία.
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλο τον λαό της Άρτας να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις για κουκούλωμα και μπαλώματα. Να μπούνε φραγμός στην λογική της «αποκέντρωσης» και της εμπορευματοποίησης του σχολείου.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή να μην υλοποιήσει ούτε ένα κομματάκι του τερατουργήματος που λέγετε «νέο καλλικρατικό σχολείο».
Ενιαίο μέτωπο πάλης για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειές μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας. Για να μην περάσουν οι νέοι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης-ΕΕ στην κοινωνία και στο σχολείο, να ανοίξουμε το δρόμο για το σχολείο των λαϊκών αναγκών και την κοινωνία που μπορεί να το οικοδομήσει.

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ

Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.
Το σχολείο μας δεν το έκτισαν οι ίδιοι για να θέλουν να το κλείσουν. Το έκτισαν οι κάτοικοι του χωριού μας με προσωπική εργασία. Δεν θα τους αφήσουμε να προχωρήσουν στη βαρβαρότητα»

Θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων με επετειακά στιγμιότυπα, όπως το Κρυφό Σχολειό κτλπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...