Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ετοιμαστείτε για τον Μπίλη Καντίλη!!!

Μιας και μιλάμε για Νίτσε, θα πω: "Τάδε έφη Ironakis" κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!


Την Δευτέρα 28 Μαρτίου και ώρα 7μμ, θα πραγματοποιηθεί στην "Πολυθρόνα του Νίτσε", η παρουσίαση του βιβλίου του Πασχάλη Τσαρούχα, "Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris-Dakar".
Πρόκειται για ένα βιβλίο, που απευθύνεται στα παιδιά αλλά και σε όλους αυτούς που αισθάνονται παιδιά. Που κυνηγούν τα όνειρά τους, που αισθάνονται ελεύθεροι.


Κύριο θέμα του, είναι η μοτοσυκλέτα, ο πιο απαιτητικός αγώνας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Paris-Dakar, αλλά στην ουσία έχει να πεί πολλά περισσότερα. Μιλάει για τον αγώνα του ανθρώπου να νικήσει την αδύναμη ανθρώπινη φύση του, να επιβληθεί στα στοιχεία της φύσης και σε όλα αυτά που τον κάνουν να αισθάνεται μικρός και αδύναμος.

Δίνει το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε, όλοι, ιδίως τα μικρά παιδιά. Να αναζητήσουμε δηλαδή το όνειρό μας και να φτάσουμε στην απέραντη έρημο των αξιών μας, νικητές, όρθιοι και δυνατοί. Ένα καλό παράδειγμα, για όλους μας και ιδίως για τους μικρούς αγωνιστές της ζωής, τα παιδιά μας που πρέπει να μάθουν να στηρίζονται στις δυνάμεις τους στον εαυτό τους, να είναι αγωνιστές στην μεγάλη περιπέτεια που έχουν να αντιμετωπίσουν.
Την ίδια την ζωή....



Ο Πασχάλης Τσαρούχας, εκτός από ένας καταξιωμένος ηθοποιός, είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και αυτό το δείχνει η ενασχόλησή του με την συγγραφή παιδικών βιβλίων. Κάτι που το κάνει εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Έχει κάνει πλήθος βιβλιοπαρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα και πάντα χαίρεται να βρίσκεται με τους μικρούς του φίλους, να συνομιλούν και να παίρνουν, ο ένας από τον άλλον δύναμη χαρά και ελπίδα. Κάτι που μόνο τα παιδιά μπορούν να δώσουν σε έναν μεγάλο και μόνο ένας ιδιαίτερα χαρισματικός μεγάλος να δώσει στα παιδιά.
Γιατί μόνο αυτά ξέρουν, καλύτερα από όλους μας, να ξεχωρίζουν την αλήθεια, από την δήθεν αλήθεια.

Το βιβλίο του "Ο Mπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris-Dakar", είναι το πρώτο, αν δεν κάνω λάθος στην Ελληνική βιβλιογραφία, που έχει σαν κύριο θέμα του την μοτοσυκλέτα και η αρχή από μια σειρά βιβλίων, με αυτή την θεματολογία.

Σας περιμένουμε όλους, σε αυτή την βιβλιοπαρουσίαση, να συζητήσουμε, να γνωριστούμε και να ονειρευτούμε. Να μεταφερθούμε στους αμμόλοφους της Αφρικής και ακόμη πιό πέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...