Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μαράν Αθά από τον ΣΚΟΥΦΑ την Παρασκευή...

Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη.


To “Μαράν Αθά”, χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα.
Θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση την Παρασκευή 1η Απριλίου, στην Αρτα σε συνεργασία με το Μ /Φ Σύλλογο ’’ΣΚΟΥΦΑΣ’’ στην αίθουσα "Σκουφάς" (πλ. Εθνικής Αντίστασης) στις 9.00 μμ
Βασίζεται σε ένα σύγχρονο ελληνικό κείμενο από τα σημαντικότερα της ελληνικής λογοτεχνίας. Είναι γραμμένο σε μια ιδιότυπη γλώσσα, δομημένη από στοιχεία της ντοπιολαλιάς της Θεσσαλίας και της εκκλησιαστικής καθαρεύουσας. Το αποτέλεσμα είναι ένας ρυθμικός «γλυκύς» και «εύηχος» λόγος.
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών δίνει υπόσταση σε όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του. Τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του. Σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθεί τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών και μυείται άθελά του στη γυναικεία απόκρυφη γνώση. Ετσι του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.
Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία : Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Γιασεμί Κηλαηδόνη
Μουσική : Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Πασσαλή

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣIΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 15 ευρώ
Προπώληση στα γραφεία του Συλλόγου τηλ. 26810 28171

ΣύνδεσμοςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Θέατρο "Μεταξουργείο" Ακαδήμου 14: 210-5234382 & 210-5238475 , diadromi@otenet.gr
Και με την κ. Κηλαηδόνη Γιασεμί 210 34 28001 και 6977 976622

ΚΕΝΤΡΙ: Για το Μαράν Αθά είχε γράψει ο γνωστός λογοτέχνης και κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος πέρυσι τον Γενάρη στα ΝΕΑ:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤ΄ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ Ή ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Ένα τέτοιο γεγονός είναι το όλο ακρόαμα, θέαμα και τελούμενο στο θέατρο «Μεταξουργείο» με τη γενική ιδεολογική και καλλιτεχνική ευθύνη του μανικού Δήμου Αβδελιώδη και με την εκπλήσσουσα ερμηνεία τής Γιασεμί Κηλαηδόνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...