Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ευτυχώς δεν έκλεισε το Μέγαρο!!!

Διαβάζω εδώ μια είδηση γραμμένη από τον Κώστα Βαξεβάνη:


Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.
Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος.
Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

ΚΕΝΤΡΙ: Είπατε τίποτε παιδιά μου; Τον Αύγουστο του 2007, για την ακρίβεια 8/8/07, επί Καραμανλή, το Μέγαρο Μουσικής πήρε 95 εκατομ. ευρώ δάνειο από την Εθνική Τράπεζα και το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εσείς, υπογράψατε να μπείτε σαν εγγυητής στο δάνειο του Λαμπράκη.
Δεν πειράζει που δεν το θυμάστε, είναι επειδή ήταν Αύγουστος, ήσασταν διακοπές, δεν σας έβρισκε ο Αλογοσκούφης στο τηλέφωνο και υπέγραψε αυτός για λογαριασμός σας... Τι σόι εκπρόσωπος του λαού θα ήταν, αν δεν μπορούσε να υπογράφει αντ' αυτού;
Ξέρω, ξέρω, ξεσηκώνσετε και βρίζετε για τους παλιοδεξιούς, που μας έβαλαν το κεφάλι στη γκιλοτίνα και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε...
Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το Μέγαρο χτυπημένο κι αυτό απ' την κρίση, δεν μπορεί να πληρώσει. Έρχεται τώρα η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση, αυτή που κόιβει από παντού και σφίγγει τα ζωνάρια και τα λουριά και πρέπει να πάρει απόφαση στη Βουλή να ενεργοποιηθεί η εγγύηση του Δημοσίου, πρέπει να ψηφίσει διάταξη για να πληρώσει τα 95 μύρια για το δάνειο μιας ιδιωτικής εταιρείας.
Και φυσικά την περνάει τ
η διάταξη κι έτσι τυχερούληδες από τις δικές σας περικοπές και από το δικό σας υστέρημά θα συνεχίσουν τα πολιτιστικά γκαλά και οι γκλαμουράτες νύχτες στο Μέγαρο.
Μήπως θα έπρεπε ο Γ.Α.Π. να θυμηθεί ότι ο πατέρας του είχε λατρεία με τη Ρίτα που τραγούδαγε:
Κύριε Σαχινίδη μου, να με σχωρνάς που παίρνω το θάρρος, αλλά έχω να σου ζητήσω και γω μια χάρη:
Βρήκα μια ευκαιρία για δουλειά, αλλά δεν έχω τα κεφάλαια κι οι Τράπεζες ζητάνε την Άρτα και τα Γιάννενα για εγγυήσεις και υποθήκες...

Μήπως κυρ-υφυπουργέ θα μπορούσες να κανονίσεις να μπεί και σε μένα εγγυητής το Δημόσιο; Κι εγώ ιδιωτική εταιρεία θέλω να κάνω, άντε κυρ-Σαχινίδη μου, να σχωρεθούν τα πεθαμένα σου...

1 σχόλιο:

  1. Τόσα χρόνια φούρναρης, τόσο "μπούφο" λαό δε ματάχω δει αδερφέ μου! Καλά κάνουν...τέτοια χαϊβάνια που 'μαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...