Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Καρτέλ και μονοπώλια στον ουρανό της Ηπείρου...


Πριν λίγες μέρες έγραφα για την διακοπή των δρομολογίων της Aegean με Γιάννενα και το κλείσιμο των γραφείων της.
Ένας φίλος έκανε ένα σχόλιο μέσω
facebook (έχω κι από δαύτο...)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ 4 ΝΟΜΟΥΣ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.

Όπως καταλαβαίνετε, του απάντησα αμέσως πως φυσικά και θέλω. Έγραψε λοιπόν:

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ Ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΑΖ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΟΜΙΧΛΗΣ. ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.
ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

2) ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ Ε.Ε. ΣΗΤΕΙΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ 19 ΘΕΣΕΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ. ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΙΣ 13.00 ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΡΩΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ;
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ.. ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ...

ΚΕΝΤΡΙ: Και να 'ταν μόνο στα αεροδρόμια; Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από την εποχή του Αβέρωφ κιόλας, Ήπειρος σήμαινε Γιάννενα...
Και το πράγμα συνεχίζεται και διαιωνίζεται. Αρκεί κάποιος να δει τα θέματα που συζητιούνται στο Περιφερειακ'ο Συμβούλιο και θα καταλάβει...

Εμένα πάντως όλη αυτή η διαχρονική ιστορία με τα Γιάννενα και τους υπόλοιπους ...φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, μου θυμίζει εκείνη την φοβερή φράση του Σπάθα "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γα..."!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...