Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Η μετάταξη του Καρχιμάκη και οι αντιδράσεις...

Έγραψα χτές για το περίφημο θέμα με τον Καρχιμάκη που έφεραν στην επιφάνεια τα blogs και αποκαλύφτηκε έτσι ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης δεν έχει πλέον κανένα λόγο να ανησυχεί για το επαγγελματικό μέλλον του σε περίπτωση που πάψει να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα, επειδή αποκτά θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου στο υπουργείο Υποδομών, βάσει της απόφασης που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011).

Αμέσως έπεσαν διάφορα σχόλια από αναγνώστες, που έσκιζαν τα ρούχα τους από ιερή αγανάκτηση, που ειπώθηκε κακιά κουβέντα για τον Καχριμάκη...
Είναι σα να υπάρχουνε ιερές αγελάδες στο ΠΑΣΟΚ, που δεν κάνει να αγγιχτούνε!!!
Κανένας τους δεν είπε κιχ, όταν έγραφα χειρότερα για τον Παπακωνσταντίνου για παράδειγμα...
Anyway, συνεχίζω...

Εγώ απάντησα κάτι χαμάρες, αλλά προτιμάω τελικά να μην δώσετε βάση στην δκιά μου απάντηση, που είμαι και ξερόλας κιόλας (μη ξεχνιόμαστε...), αλλά να διαβάσετε αυτό που γράφει το kapistri από τη Φραγκφούρτη (τα bold είναι δικά του):


"Ο κάθε υπάλληλος έχει δικαίωμα μετάθεσης, αλλά όχι και μετάταξης. Αυτό είναι δυνατόν μόνο για το συμφέρον της υπηρεσίας.
Στην Ελλάδα δεν ισχύει, ως φαίνεται, τίποτε, τίποτε και πάλι τίποτε. Ούτε και φιλότιμο υπάρχει! Αν υπήρχε, πολλοί "αγωνιστές" του γλυκού νερού θα είχαν πάει σπίτι τους και δεν θα είχαν την αναίδεια να καμαρώνουν για τα κατορθώματά τους.
Ποια κατορθώματα;
Είχαν στο χέρι το μαχαίρι κι έκοψαν από το πεπόνι αυτό που ήθελαν.
Δεν το λέω για τον Καχριμάκη και τη ... Τζότζολα, αλλά για κάθε κομματικό οπαδό, κομματικοωφελημένο, κομματικοδίαιτο και κομματικοσυντηρούμενου αυτού του "έρμου" κράτους που το λένε ΕΛΛΑΔΑ. Αν κατάφερε κάποιος με την κομματική ταυτότητα να πάρει μια θέση στο δημόσιο, κακώς βέβαια, πολύ κακώς, πετάγονται οι σημερινοί κομματάρχες και λένε ότι τα έφαγαν σε κοινό τραπέζι και κακώς τα φάγανε, αν τα φάγανε.
Τι πρέπει, όμως, να πούμε για κείνους που αποδεδειγμένα ωφελήθηκαν επαγγελματικά ή και οικονομικά; Όσο πιο ψηλά στον κομματικό μηχανισμό βρίσκεται κανείς, τόσο πιο καθαρός πρέπει να είναι, αλλά και να δείχνει. Αυτό ισχύει για τον Καρχιμάκη.
"Σύντροφε" Καρχιμάκη, το είχες ανάγκη αυτό που έκανες; Φυσικά και ΟΧΙ. Η κομματική σου στράτευση σού εξασφάλισε το επαγγελματικό σου μέλλον. Ποια ανάγκη είχες εσύ και η συντρόφισσά σου να εκθέσετε τον έλληνα ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, τον κομματικό μηχανισμό, τους συντρόφους υπουργούς σας και τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος; ΚΑΜΙΑ!
Έπρεπε ήδη να είχες υποβάλει την παραίτησή σου!"

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗΝ Ε.Ε.
    Α ΡΕ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...