Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ώστε έχουμε όλοι ευθύνη; Ναι, αλλά ποιά;

Είναι ένας ανώνυμος φίλος που δεν συμφωνεί με αυτά που γράφω. Δικαίωμα και μαγκιά του. Γράφει λοιπόν σχόλιο σε δυο διαφορετικές χτεσινές αναρτήσεις, εδώ κι εδώ:
"ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΤΑΣΑΜΕ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ "ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ" ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ...", ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.
ΝΑΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.. "
Πρώτα απ' όλα να τον ευχαριστήσω που παρότι διαφωνεί, το σχόλιό του είναι μεν επικριτικό, αλλά δεν είναι υβριστικό.

Θέλω όμως κι εγώ να του πω κάτι:
"Ναι φίλε μου, ΦΤΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ, γιατί με την ψήφο μου και την ανοχή μου "ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ".
Φαντάζομαι αυτό εννοείς, γιατί αν εννοείς κι εσύ το Παγκάλειον "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ", έχω να σου πω ότι το φαΐ μου το τρώω ολομόναχος.
Σιγά μην το μοιραζόμουνα με τον Πάγκαλο, δεν θα μ' άφηνε ούτε για μεζέ.
Αλλά ούτε αυτοί μοιράστηκαν το φαγητό του μαζί μου: Ούτε ο Άκης μου έδωσε μερίδιο από μίζα, ούτε ο "νόμιμος και ηθικός" μου έδωσε κομμάτι από offshore.
Μόνοι τους τα 'φαγαν και μόνος μου τα τρώω.
Και γαυτό δεν έχω υπαρξιακό σύμπλεγμα: Για την κοιλάρα μου δεν "ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ", φταίω μόνο εγώ και οι τσιπρομεζέδες!!!
Αν και τώρα τελευταία κάνουν ό,τι μπορούν για να με βάλουν σε αυστηρή δίαιτα κι έτσι έχω κόψει όλες τις παρασπονδίες (πίτσα με μπύρα παρακολουθώντας ποδόσφαιρο, τσίπουρα το μεσημέρι, καμιά ταβέρνα το Σαββατόβραδο), όλα αυτά δηλαδή που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
Όσο για το "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ...", αν μπορείς βοήθησέ με, γιατί με τα απανωτά μέτρα που μου παίρνουνε, έχω ξεχάσει και τ' όνομά μου!!!"
Κατά τ' άλλα, καλή μέρα και KALO KOURAGIO...

2 σχόλια:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...