Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οι ρήτρες του κουρέματος φέρνουν εκλογές...

Σφίγγουν τα ζωνάρια για όλους μετά την ανακοίνωση του κουρέματος του ελληνικού χρέους το οποίο κατά πληροφορίες θα φθάσει και το 60% , με κόστος βέβαια το καθεστώς διεθνούς εποπτείας , λύση την οποία προτείνει η Αγκελα Μέρκελ με απώτερο σκοπό να πάρει κλειδιά του κράτους.
Και αυτό γιατί πέραν της μερικής διαγραφής χρέους, το Μνημόνιο αυτό θα προβλέπει στις ρήτρες του την σαφή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, της Διοίκησης και της περιουσίας της χώρας, με χρονικό ορίζοντα μάλιστα το 2035 και όχι όπως αρχικά λεγόταν το 2013 ή στη συνέχεια το 2020.
Ο Μπένι βέβαια – σαν πονηρός συνταγματολόγος - θέτει θέμα για αυξημένες πλειοψηφίες, παραπέμποντας σαφώς σε ανάγκη να υπερψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές.
Πρακτικά ζητεί και από τη Ν.Δ. να το ψηφίσει. Η ώρα για το μεγάλο «ΟΧΙ» για τον Αντώνη Σαμαρά ήρθε και συμπίπτει με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο ΓΑΠ από την άλλη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του …αφήνει πάντως να διαρρεύσει ότι θα πάει με το γνωστό σύστημα 150+1, γιατί ως γνωστόν ξέρει και από οικονομικά!!!
Θέλει να μαντρώσει πρώτα τους βουλευτές του και μετά να πάρει θέση. Ωστόσο στο μυαλό του πάντως έχει και εναλλακτικές δημοψηφίσματα, εκλογές… για μια ηρωική έξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...