Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η Άρτα και τα Γιάννενα τιμούνε τον Κώστα Μπαλάφα

Ο μεγάλος Τζουμερκιώτης φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας έφυγε, αλλά το έργο που άφησε πίσω του είναι ολόκληρος θησαυρός και η πατρίδα του δεν θα μπορούσε να μην τον τιμήσει αναλόγως.
Έτσι, σήμερα στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του "ΣΚΟΥΦΑ" γίνεται ημερίδα με θέμα: «Κώστας Μπαλάφας: Μνήμες και Παραδόσεις, φωτογραφίες και κείμενα».

Αμέσως μετά την λήξη της ημερίδας, στις 8:00 μ.μ. θα γίνουν στην Δημοτική Πινακοθήκη "Γ. Μόραλης" τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, που περιλαμβάνει 35 φωτογραφίες του Κ. Μπαλάφα.
Οι φωτογραφίες είναι από τα Γιάννενα, την Άρτα, τα Μετέωρα, την Πάρο, την Πίνδο, τη Λευκάδα, όπου ο Κώστας Μπαλάφας με το δικό του μοναδικό τρόπο απεικονίζει τον άνθρωπο του μόχθου στην καθημερινή του ζωή όσο και σε σημαντικές ιστορικές στιγμές.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Δεκέμβρη 2011.

Και στα Γιάννενα όμως θα τιμηθεί ο μεγάλος δάσκαλος της ελληνικής φωτογραφίας, ο Ηπειρώτης φωτογράφος της αντίστασης και του κοινωνικού προβληματισμού.
Έτσι, στη μνήμη του Κώστα Μπαλάφα, διοργανώνεται στο ισόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης, φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Κατοχή και Αντίσταση, ημέρες μνήμης» 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 3 Νοεμβρίου 2011 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...