Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τιμητική εκδήλωση στα Γιάννενα για τον Μάκη και Μίνωα Μάτσα

Τον Μάκη Μάτσα και τον πατέρα του Μίνωα Μάτσα θα τιμήσει τη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου 2011) στις επτά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου,
Ο Μίνως Μάτσας, με καταγωγή από τα Γιάννινα και την Πρέβεζα κατάφερε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 να ανακαλύψει τα μεγαλύτερα ταλέντα της λαϊκής μας μουσικής και να βρεθεί στην κορυφή της Ελληνικής δισκογραφίας.
Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές μεταξύ Ιωαννίνων και Πρέβεζας το 1921και παρά τις σπουδές του στην Ιατρική και τη Νομική, τελικά τον κέρδισε η μουσική.
O Mίνως Μάτσας πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το Σεπτέμβριο του 1970.
Ο γιός του Μάκης Μάτσας, είναι παιδί της κατοχής. Σπούδασε οικονομικά, όμως κι αυτόν τον κέρδισε η δισκογραφία. Στη μακρά επαγγελματική του πορεία του, ο Μάκης Μάτσας έχει ανακαλύψει και έχει στηρίξει τα πρώτα βήματα και την καριέρα των μεγαλύτερων ελλήνων καλλιτεχνών, που σημάδεψαν την ελληνική δισκογραφία.
Οι σχέσεις της οικογένειας με τα Ιωάννινα παρέμειναν πάντα στενές. Το Δημοτικό Συμβούλιο ως ελάχιστο φόρο τιμής, διοργανώνει την εκδήλωση της Δευτέρας.

2 σχόλια:

  1. καλή αρχή.μπορούμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις για όλους τους επιχειρηματίες που προσέφεραν στον ευατό τους και να πληρώσουμε για τις εκδηλώσεις με τα χρήματα των φόρων των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως να φταίω κι εγώ, που "έπνιξα" την υπόλοιοιπη είδηση, ότι δηλαδή μετά θα συζητηθούνε τα θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου...
    Δεν είναι μια εκδήλωση που γίνεται με λεφτά των Γιαννιωτών, αλλά μια συμβολική κίνηση που γίνεται στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...