Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

"Καίει" τον ίδιο τον ΓΑΠ η λίστα των φοροφυγάδων!!!

Όχι απλά επιμένει στην αποκάλυψή του ότι έχει παραδώσει εδώ και μήνες (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο, αλλά δίνει και συνέχεια.

Μιλώντας στο Capital ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και...

στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό.

«Κάθε φορά που το έλεγα, μου απαντούσαν "θα το δούμε"», προσθέτει.

Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.

Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη. Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.

Διευκρινίζει δε ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν... τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών.

Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού είναι αληθείς, τότε το «εισπράξιμο» ποσόν αυτών των οφειλετών ξεπερνά τα τρία δισ...
γράφει η Μαρίνα Μάνη
από το capital
Σχόλιο taxalia: Καταλάβατε τώρα;
Καταλάβατε πού είναι το μυστικό; Στο ότι τα ποσά ήταν εισπράξιμα!
Θα μας πει ο κ.Βενιζέλος ποιοί είναι επιτέλους οι μεγαλοφειλέτες;
Τα ονοματάκια τους pls! (όλοι είναι επώνυμοι, να το ξέρετε, για αυτό "τσούζει").

ΚΕΝΤΡΙ: Έτσι κι αλλιώς, από την αρχή, αυτό που είπε ο Κουσελάς, ότι δηλαδή τον "έδιωξαν" από το υπουργείο για να μην αποκαλύψει τα ονόματα των "φίλων", κάρφωνε τον Παπανδρέου... 
Ποιός άλλος έχει τη δύναμη να διώξει έναν υπουργό ή υφυπουργό; Μόνο ο πρωθυπουργός φυσικά...


2 σχόλια:

  1. Βρέ ......, πότε ήρθε ο Κουσελάς στο Κάπιταλ; Εκτός αν τον έφερε ο Μπακαγιάννης "ινκόγνιτο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...