Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί καλοπερνάνε και μεις ...κουρευόμαστε!!!

Την μέρα που συζητάνε με ποιό τρόπο θα μας χρεοκοπήσουνε, συντεταγμένα ή ασύντακτα, επιλεκτικά ή όπως λάχει, θυμάμαι τον φωστήρα των Οικονομικών, που πριν 1,5 χρόνο μας έφερε το ΔΝΤ, άνοιξε την πόρτα στην τρόικα, μας έβαλε στο μνημόνιο και μας έσωσε οριστικά από την χρεοκοπία.
Κι αν θυμάμαι καλά, στο τέλος του 2011 θα ξαναγυρνάγαμε στις αγορές και μέσα στο '12 θα βγαίναμε απ' την κρίση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα έλεγε αυτά και κομματάκι έξω έπεσε στις προβλέψεις του, αλλά μη νομίσετε ότι το πήρε βαριά...
Όοοοοοχι, μια χαρά είναι και μάλιστα παραείναι καλά...
Για δείτε τι διάβασα στο "Πρώτο θέμα":

"Χαρακτηριστική της χαλαρής διάθεσης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου όλο το τελευταίο διάστημα, κόντρα στην καθολική κατάθλιψη της κοινωνίας, είναι η επιλογή του να κάνει 26 ολόκληρες ημέρες διακοπές μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, δηλαδή σε περίοδο καυτών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων για τη χώρα.
Την ώρα που ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεχόνταν σκληρή και δημόσια κριτική ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και η κοινωνία έβραζε εναντίον του, αποδίδοντάς του σοβαρές ευθύνες για τον πλήρη εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών, ο ίδιος απολάμβανε ανενόχλητος για περίπου ένα μήνα, τα μπάνια του στο Αιγαίο, παρά τις παροτρύνσεις του πρωθυπουργού για ελάχιστες διακοπές.
 Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα", ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακόμισε κυριολεκτικά το υπουργικό του γραφείο στη Σέριφο, όπου και διαθέτει μία εντυπωσιακή εξοχική κατοικία, περίπου 295 τ.μ., την ίδια στιγμή που για τους περισσότερους...

συμπολίτες μας, οι διακοπές φέτος είχαν ελάχιστη διάρκεια, εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών μεγεθών σε κάθε νοικοκυριό.
Στις συνεχείς καλοκαιρινές αποδράσεις του, τον συνόδευαν οι στυνομικοί της προσωπικής τους φρουράς, οι οποίοι φυσικά "έγραφαν" τα εκτός έδρας έξοδα.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιοποιούνται με καθυστέρηση τριών μηνών, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε 17 ημέρες διακοπές τον Αύγουστο και 9 ημέρες τον Ιούλιο.
Στις 3 Αυγούστου έδωσε εντολή σε άνδρες της προσωπικής ασφάλειας να τον ακολουθήσουν στην Σέριφο, ενώ η συνοδεία έγινε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έξοδα του υπουργείου, με πίστωση 1.000 ευρώ, βαφτίζοντας φυσικά ως υπηρεσιακές ανάγκες... τις διακοπές του υπουργού.
Οι έξι μέρες παραμονής του πρώην υπουργού στο ειδυλλιακό τοπία με θέα το απέραντο γαλάζιο, δεν ήταν αρκετές και έτσι ο ίδιος ζήτησε παράταση της διαμονής του στη Σέριφο για εννιά ακόμη ημέρες.
Κάτι το οποίο βέβαια απαιτούσε την αντικατάσταση απότο εκτός έδρας νησί των συνοδών του. Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκαν 2 αστυνομικοί από την Αθήνα, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξιδι από την Αθήνα για τις Κυκλάδες.
Με βάση σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας μπήκαν στο πλοίο της γραμμής και πήραν το θαλάσσιο δρόμο, ώστε να συνοδεύσουν τον ίδιο στη νέα περίοδο των διακοπών του.
Η καινούργια δαπάνη για τα οδοιπορικά της συνοδείας του υπουργού ανήλθε στα 1.400 ευρώ, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιήθηκε για μία ακόμη φορά το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο."

ΚΕΝΤΡΙ: Είπατε τίποτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...