Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Αυτό είναι το spot που λογόκρινε η ΕΡΤ...

Αυτό είναι το «απαγορευμένο» σποτ Monodrome (25'') του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη (Casus Belli) για τη φετινή Biennale. 
Η δημόσια τηλεόραση αρνήθηκε να προβάλει το ολιγόλεπτο διαφημιστικό σποτ για την Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης, το οποίο σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης.
Το σποτ, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, είναι ένα αφαιρετικό φιλμάκι, συντονισμένο με τη θεματολογία της φετινής Μπιενάλε που έχει τίτλο «Μονόδρομος».Η φετινή εικαστική διοργάνωση επιχειρεί μέσα από 120 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ένα ταξίδι αυτογνωσίας στην ελληνική Ιστορία, με ποικίλες αναφορές στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.
Το επίμαχο σποτ ξεκινά με μια αμπούλα κόκκινου χρώματος που «σκάει» στο λευκό κράνος ενός αστυνομικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 3η Μπιενάλε της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων. Οι εκπρόσωποι της δημόσιας τηλεόρασης με μια λακωνική δήλωση ενημέρωσαν τους διοργανωτές της Μπιενάλε ότι το φιλμ δεν θα προβληθεί επειδή δεν εγκρίθηκε από το νομικό τμήμα του φορέα.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ τονίζει ότι «δεν λογοκρίνει, δεν σχολιάζει και δεν αξιολογεί την καλλιτεχνική δημιουργία. Έχει όμως την υποχρέωση να λειτουργεί υπό συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και φέρει την ευθύνη της εφαρμογής του.Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων».

ΚΕΝΤΡΙ: Τότε, η δημόσια τηλεόραση δεν θα έπρεπε να προβάλει την ανακοίνωση νέων μέτρων, νέων περικοπών, νέων απολύσεων και λουκέτων, γιατί είναι ό,τι πιο βίαιο έχουμε γνωρίσει και θίγουν βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 
Επίσης, η δημόσια (όχι κρατική) τηλεόραση, που την χρυσοπληρώνουμε όλοι μέσω της ΔΕΗ, καλό θα ήταν να πιάνει καλύτερα τον δημόσιο σφυγμό κι όχι την καρέκλα του δημοσίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...