Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία εναντίον του Περιφερειάρχη για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού...

Η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" του Βαγγέλη Αργύρη κατηγορεί ευθέως τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, για παρασκηνιακές προσπάθειες να "σπάσει" την αυριανή απεργία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, υποσχόμενος μειωμένο ωράριο σε όσους δεν απεργήσουν...
Η ανακοίνωση-καταγγελία λέει τα εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αύριο 19 Οκτωβρίου 2011 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει απεργία. Η συμμετοχή ή μη σ’ αυτή των εργαζομένων είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.
Πληροφορηθήκαμε ότι ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης σε συνάντηση, που ο ίδιος προκάλεσε, με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας, υποσχέθηκε σε όσους δεν θα συμμετέχουν στην απεργία μειωμένο ωράριο μέχρι τις 11.00 το πρωί.
Θεωρούμε μια τέτοια ενέργεια:
1. Είναι προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με προσφορά δώρου (bonus) ουσιαστικά την καταβολή του μισθού, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκομίσει το όφελος μιας κατ’ επίφαση ανοικτής περιφέρειας.
2. Είναι καθ’ όλα παράνομη. Κανένας περιφερειάρχης δεν έχει το δικαίωμα αύξησης ή μείωσης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων. Το ωράριο είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των εργαζομένων.
3. Αυτή η προτεινόμενη εκδούλευση προσβάλει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα και των απεργών και αυτών που για δικούς τους λόγους δεν θα συμμετέχουν στην απεργία.
Επίσης από τον Δήμο Ιωαννιτών ανακοινώθηκε ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του, σαν συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων. Είναι μια καθαρή και ειλικρινής απόφαση.
Καταγγέλλουμε τον κ. περιφερειάρχη για την τακτική του εκμαυλισμού συνειδήσεων που δεν έχει το θάρρος να συμπαρασταθεί ευθέως στους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι έτσι θα έχει και την πίτα ακέραια και τον σκύλο χορτάτο.

ΚΕΝΤΡΙ: Το οξύμωρο του θέματος είναι ότι ο Αλέκος Καχριμάνης εκλέχτηκε με τη σημαία της ΝΔ και ο Βαγγέλης Αργύρης είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με κυβερνητικό χρίσμα...
Και η αυριανή απεργία γίνεται για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα του Μνημόνιου Ι και του Μεσοπρόθεσμου (ήδη τα ψήφισε ο Βαγγέλης Αργύρης) και για το Πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και θα υπερψηφίσει ο Βαγγέλης Αργύρης!!! 
Μπερδευτήκατε; Κι εγώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...