Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" για την Παμβώτιδα

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 6:00 μ.μ., συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. To 6o θέμα είναι:
"Απόψεις επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της υδάτινης χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) Ν. Ιωαννίνων, ως περιοχή "Προστασίας Οικοτόπων και Ειδών" με περιφερειακή ζώνη προστασίας, και καθορισμός χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης."
(εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Κολόκας).
Γι αυτό το θέμα, η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" του Βαγγέλη Αργύρη έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ
Ενόψει της συζήτησης του 6ου θέματος της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την 17ην Οκτωβρίου 2011, έγινε σύσκεψη των εκπροσώπων των Παρατάξεων με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ. Κολόκα στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στη νέα εκδοχή του σχεδίου ΠΔ που μας έχει κοινοποιηθεί, κυρίως έχουν προστεθεί ρυθμίσεις και περιορισμοί σε σχέση με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Υποστηρίξαμε:
• Ότι οι ρυθμίσεις και οι περιορισμοί αυτοί κακώς συμπεριλήφθηκαν με τον τρόπο και την διατύπωση που περιλήφθηκαν και δεν πρέπει να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά από την αναγκαιότητα άμεσης θέσπισης ενός ΠΔ προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας.
Δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου 2011, που εμείς προτείναμε, για σύσταση επιτροπής που θα «επεξεργαζόταν και θα πρότεινε νέο σχέδιο ΠΔ».
Στην συζήτηση του θέματος θα καταθέσουμε και κριτική και προτάσεις στο συγκεκριμένο σχέδιο ΠΔ και θα απαιτήσουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του Φεβρουαρίου, ώστε οι παρατηρήσεις και προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΠΔ της Λίμνης να έχουν την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...