Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

1η Πανελλήνια συνάντηση των Elladistas στην Πάτρα...

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Patrinistas η 1η Πανελλήνια Συνάντηση του Κινήματος των *istas το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα διαλέξεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Ομάδες από όλη την χώρα συγκεντρώθηκαν για να γνωριστούν, να οργανωθούν, να συζητήσουν και να προγραμματίσουν από κοινού διάφορα θέματα που αφορούν αυτές τις νεοσύστατες εθελοντικές οργανώσεις.
Η συνάντηση μετατράπηκε αμέσως σε ένα πανηγύρι εθελοντισμού με φωτεινά χαρούμενα πρόσωπα από όλη την Ελλάδα. Το κίνημα των Elladistas, όπως έχει συνηθιστεί να αποκαλείται εδώ και ένα χρόνο και ήδη έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες με την ανιδιοτελή προσφορά του και την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και τρόπο ζωής απέδειξε την δυναμική του, την ζωντάνια και την φρεσκάδα του.
Με το δικό της ιδιαίτερο χρώμα καθεμία ήρθαν ομάδες από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη. Συμμετείχαν οι πρωτοπόροι Atenistas από την Αθήνα, οι Komotinistas από την Κομοτηνή, οι Paguristas από τα Γιάννενα, οι Minoistas από...

το Ηράκλειο, οι Kydonistas από τα Χανιά, οι Kailaristas από την Πτολεμαΐδα, οι Syvotistas από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, οι Kantounistas απο την Κέρκυρα, οι Lepantistas από τη Ναύπακτο και φυσικά οι οικοδεσπότες Patrinistas με πλήθος μελών τους. Επιτεύχθηκε έτσι και ο αριθμητικός στόχος της συμμετοχής 10 ομάδων και υπερκαλυφθήκαν οι ποιοτικές απαιτήσεις από την συνάντηση μας.
Η ημερίδα άνοιξε με σύντομες εισηγήσεις - παρεμβάσεις για θέματα εθελοντισμού του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννου Λιβανού, του Γιάννη Φρέρη από την Γέφυρα ΑΕ, του Διονύση Καρβέλη από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας και της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη. Στην συνεχεία οι ομάδες παρουσίασαν την φιλοσοφία οργάνωσης τους, τον τρόπο παρέμβασης τους και τις δράσεις που έχουν επιτελέσει με ζωντανό τρόπο και με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.
Επακολούθησε ζωντανή και ζωηρή συζήτηση που εστιάστηκε κυρίως στον προσανατολισμό των μελλοντικών δράσεων και την πανελλαδική συνεργασία και συντονισμό των ομάδων. Η συνάντηση έληξε με τις ομάδες να προχωρούν σε κοινή συμβολική δράση επικολλώντας στους (ξεχειλισμένους) κάδους απορριμμάτων αυτοκόλλητα με το λογότυπο των Patrinistas, χρήσιμα τηλεφωνά των Δημοτικών Υπηρεσιών Καθαριότητας και έξυπνα σκίτσα για τα σκουπίδια.
Το πόρισμα της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης των ομάδων *Istas συμπυκνώνεται στα παρακάτω τρία σημεία:
Στην απόφαση να συνεχίσουν οι ομάδες την συνεργασία και την συζήτηση τους σε καθημερινή βάση ώστε οι δράσεις μας πανελλαδικά να γίνουν πιο εύστοχες, πιο χρήσιμες και πιο μαζικές.
Στην απόφαση να καθιερωθεί και να επεκταθεί ο θεσμός της ετησίας Πανελληνίας Συνάντησης κάθε φορά σε διαφορετική πόλη με διοργανωτή την αντίστοιχη ομάδα της.
Στο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις και τις δράσεις των ομάδων. Να πουν όχι στην γκρίνια και τον εφησυχασμό. Να δράσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, τον χώρο τους, τον διπλανό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...