Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Όλος αυτός ο κόσμος, σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά, ήταν υποκινούμενος;;;

Χιλιάδες άνθρωποι σε δεκάδες πόλεις αντέδρασαν με διάφορους τρόπους, εκδηλώνοντας το "ΟΧΙ" τους στους εκπροσώπους της κυβέρνησης...
Χιλιάδες μαθητές παρέλασαν με μαύρα μαντήλια, άλλοι με μαύρα περιβραχιόνια, άλλοι στρίβοντας το κεφάλι προς τα αριστερά κι άλλοι γυρνώντας την πλάτη τους στους επίσημους. 
Οι γονείς τους, οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους που πήγαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, τους φώναζαν "μπράβο" και τους χειροκροτούσαν, ενώ έκραζαν οσους πολιτικούς θεωρούσαν υπεύθυνους για την κατάσταση.
Αλλού οι επίσημοι έφυγαν κακήν-κακώς και στις θέσεις τους ανέβηκε απλός κόσμος και η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά και σε άλλες πόλεις η παρέλαση δεν έγινε καθόλου. 
Όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά είναι δημιούργημα ενός μόνο κόμματος, του Συνασπισμού, τότε δεν αντιλαμβάνεται το καζάνι που σιγοβράζει κάτω από τα πόδια του. 
Αντίθετα, εξοργίζει περισσότερο αυτούς που αντιδρούνε και που δεν τους αρέσει να τους βάζουν ταμπέλες και να τους τοποθετούν στο ίδιο τσουβάλι.

Εάν η κυβέρνηση θέλει να κοροϊδεύει τον εαυτό της και προσπαθεί να αυτοπαρηγορηθεί με αυτό τον τρόπο, τότε δεν βλέπουν αυτό που έρχεται με ορμή και με οργή.
Όσο για το αν οι μαθητές και ο κόσμος "αμαύρωσαν" το νόημα της επετείου, όπως λένε τα παπαγαλοκάναλα, οι περισσότεροι άνθρωποι που είδα στην παρέλαση της Άρτας, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την στάση των μαθητών και τους χειροκροτούσαν που γύρναγαν το κεφάλι αντίθετα.
Άκουσα μάλιστα μια κυρία 45-50 χρονών, που ξέρω πολύ καλά ότι ψήφιζε μια ζωή ΠΑΣΟΚ, που όταν άρχισε στο τέλος της παρέλασης, το άγριο "ξεφώνημα" και τα "Γαλλικά" προς τους βουλευτές και ο μαθητής γιός της παρασυρμένος από την ένταση και το πλήθος φώναξε "πάνω τους!!!", του είπε: "άστους, μη λερώνεις τα χέρια σου μ' αυτούς"!!!

2 σχόλια:

  1. Στην θεσσαλονίκη τους είπαν ακροδεξιούς και ακροαριστερούς,
    στην Τρίπολη 40 παλικάρια της ΔΕΗ,
    στην καλαμάτα ακροαριστερούς,
    στην Κρήτη οπαδούς του ΣΙΡΙΖΑ,
    στην Λαμία οπαδούς του ΠΑΜΕ
    στο τέλος κατηγόρησαν την Αστυνομία

    ... μόνο τον εαυτό τους δεν είδαν πουθενά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην θεσσαλονίκη τους είπαν ακροδεξιούς και ακροαριστερούς,
    στην Τρίπολη 40 παλικάρια της ΔΕΗ,
    στην καλαμάτα ακροαριστερούς,
    στην Κρήτη οπαδούς του ΣΙΡΙΖΑ,
    στην Λαμία οπαδούς του ΠΑΜΕ
    στο τέλος κατηγόρησαν την Αστυνομία

    ... μόνο τον εαυτό τους δεν είδαν πουθενά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...