Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τώρα που διαλύεται η εργολαβία τι έχουν να πουν αυτοί που συνόδευαν τον Μαγκριώτη;

Ανήμερα της Αγίας Θεοδώρας ήρθε ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , και δήλωσε για τον ανισόπεδο κόμβο στην Κυράτσα, που είχαν σταματήσει τα έργα, ότι "ύστερα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν, οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι τέλος Μαρτίου".
Έτσι είχε πει και μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε: "Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί"...
Χτες όμως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με επείγον έγγραφο προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους ενημέρωσε για...

τον κίνδυνο διακοπής των εργασιών και διάλυσης της εργολαβίας του έργου κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Δημητρίου Πέτα Άρτας της παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας, που αποτελεί την είσοδο στην πόλη της Άρτας και εντάσσεται στον οδικό άξονα της Ιόνιας Οδό.
Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο έργο, είναι από τα σημαντικότερα για την πόλη της Άρτας και προωθήθηκε με μεγάλο αγώνα των φορέων της. Προσθέτει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε περατωθεί τουλάχιστον προ τετραετίας, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελές.
«Το ενδεχόμενο να διαλυθεί η σημερινή εργολαβία, στην πράξη – με την υπάρχουσα κατάσταση – οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψή του για πολλά ακόμη χρόνια. Η σημερινή πρόχειρη διαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου έχει ως αποτέλεσμα τη μίξη τοπικής και διερχόμενης κυκλοφορίας με συνέπεια να είναι αυξημένος ο κίνδυνος ατυχημάτων, να επέρχονται σημαντικές καθυστερήσεις και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης να είναι ιδιαίτερα υψηλά».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ζητά από το Υπουργείο να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.

Εγώ αναρωτιέμαι τι έχουν τώρα να πουν, αυτοί που τον συνόδευαν και φωτογραφίζονταν όλο καμάρι, παρέα με τον Μαγκριώτη και διαβεβαίωναν ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...