Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε το ξεπούλημα του πλούτου μας στους ξένους...

Τι είπε και τι ξέχασε να πει ο Παπανδρέου μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον εμίρη του Κατάρ

Χθες το μεσημέρι υπήρξε συνάντησή στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι.

Υπέγραψαν μια επενδυτική συμφωνία κι έτσι 1,2 δις ευρώ του Κατάρ θα μπουν στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής "Ελληνικός Χρυσός" και σύμφωνα με όσα είπαν θα δημιουργηθύν 1.500 θέσεις εργασίας.
Ο Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της και συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική, είπε ο Παπανδρέου και συμπλήρωσε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Αυτά είπε ο Παπανδρέου, αλλά ξέχασε να πει...

κάποια άλλα πράγματα:
- Ξέχασε να πει ότι η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα και ότι αυτοί που την κυβέρνησαν την έκαναν υπερχρεωμένη ζητιάνα, που ξεπουλάει τα χρυσαφικά της (κυριολεκτικά)!!!
- Ξέχασε να πει ότι αν κάποιοι έκαναν κακή διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού της, τότε αυτοί οι κάποιοι ήταν αυτοί που την κυβέρνησαν κι ο Παπανδρέου είναι υπουργός ή υφυπουργός από το 1985!!!
- Ξέχασε να πει ότι όλος ο υπέργειος και υπόγειος πλούτος της χώρας (λατομεία, ορυχεία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ήλιος, ο αέρας, τα ποτάμια μας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια), όλα μα όλα σκοπεύει να τα δώσει προς εκμετάλλευση στους ξένους, που φυσικά δεν έρχονται εδώ επέιδή τους πήρε ο πόνος, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι θα τα πάρουν όλα "μπιρ παρά"!!!
- Ξέχασε να πει ότι οι Έλληνες που θα μπούνε στην δούλεψη των ξένων αφεντικών θα έχουν παρόμοια δικαιώματα με αυτά που "απολαμβάνουν" οι εργάτες της Cosco στον Πειραιά.
Μπορεί ο Προβλήτας ΙΙ να βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, αλλά δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τα ωράρια εργασίας, τα διαστήματα ανάπαυσης ανάμεσα στις βάρδιες και τις διακοπές, και πάρα πολλά άλλα που συνιστούν παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.
- Και τελικά ξέχασε να μας πει, ότι ακριβώς για όλα αυτά τα πράγματα που ξέχασε να μας πει, "δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας."!!! 
Τα οικονομικά μεγέθη της χώρας θα εκτιναχτούνε στα ύψη, όπως στην Ινδία, στις Φικιππίνες, στην Ταϋλάνδη, στη Βενεζουέλα και αλλού.
Τι γίνεται όμως με τους κατοίκους αυτών των χωρών; 
Τι θα γίνει με τους Έλληνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...