Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το Ψήφισμα για το ΚΕΥΓ στην Άρτα...


ΨΗΦΙΣΜΑ

Την άμεση έγγραφη διάψευση της σχεδιαζόμενης αναστολής λειτουργίας του Κ.Ε.Υ.Γ. Άρτας και την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας με ομόφωνο ψήφισμά του.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του την 28 Μαρτίου 2011, ημέρα Δευτέρα, συζήτησε ως έκτακτο θέμα , την σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας του Κ.Ε.Υ.Γ. Άρτας και ψηφίζει ομόφωνα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και διαμαρτύρεται εντονότατα για την σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας του Κ.Ε.Υ.Γ. Άρτας . Εκτιμά ότι η ενεργοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην ήδη κλονισμένη και παραπαίουσα τοπική οικονομία και ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα του προγράμματος σταθερότητας έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο των πολιτών. Ζητά την άμεση και προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ε. Βενιζέλου για την ακύρωση της σχεδιαζόμενης απόφασης και τον προγραμματισμό συνάντησης μαζί του προκειμένου οι φορείς του νομού να εκθέσουν αναλυτικά όλες τις πτυχές του προβλήματος καθώς και την αναγκαιότητα διατήρησης της λειτουργίας του Κ.Ε.Υ.Γ. στην Άρτα. Ο Νομός Άρτας, Νομός κατ’ εξοχήν αγροτικός, κατέχει για πολλές δεκαετίες μια από τις τελευταίες θέσεις στον πίνακα ανάπτυξης των νομών όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και όλης της Ελλάδας. Την θέση αυτή ήρθε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο η νέα οικονομική πραγματικότητα, καθώς και τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας και δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δυστυχώς στο αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί έρχεται να προστεθεί η σχεδιαζόμενη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αναστολή λειτουργίας του Κ.Ε.Υ.Γ. Άρτας, του μοναδικού στο Ελλαδικό χώρο κέντρου εκπαίδευσης Υγειονομικού. Η κατάσταση πλέον που διαμορφώνεται στην Άρτα εγκυμονεί σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους.
Εκφράζουμε την απόλυτη και έντονη αντίθεσή μας, σε πιθανολογούμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού, που λειτουργεί στην πόλη της Άρτας, του οποίου η συνέχιση της λειτουργίας του επιβάλλεται για λόγους κοινωνικούς, ιστορικούς, οικονομικούς, αλλά και επιστημονικούς, με δεδομένη την επιστημονική δραστηριοποίηση των στρατιωτικών γιατρών, αλλά και των εκπαιδευόμενων νεοσύλλεκτων ιατρών στην πόλη μας.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση έγγραφη διάψευση της σχεδιαζόμενης αναστολής λειτουργίας του ΚΕΥΓ Άρτας και την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του.
Το παρόν να αποσταλεί στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στους αρμοδίους φορείς και να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο».


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΡΤΑΙΩΝ

ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ, ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!
    "ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ". ΠΟΣΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΠΟΣΑ ΜΠΑΡ, ΠΟΣΑ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ ΣΕ ΠΙΛΟΤΕΣ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
    ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ (ΣΑΣ) ΚΟΥΝΑΓΕ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...