Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Νέος Πρόεδρος στη Πανηπειρωτική...


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα 3-3-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέος πρόεδρος, ευοίωνες προοπτικές
Ο διακεκριμένος δικηγόρος κ. Γεώργιος Οικονόμου στο τιμόνι της κορυφαίας οργάνωσης της Ηπειρώτικης αποδημίαςΣε νέους ορίζοντες και νέους δρόμους με ευοίωνες προοπτικές οδεύει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, που εκπροσωπεί περισσότερες από 400 αδελφότητες ξενιτεμένων συμπατριωτών όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα.
Αυτό οφείλεται στην εκλογή και στο αξίωμα του προέδρου του δικηγόρου παρ’ Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Οικονόμου (καταγωγή από το Σούλι), τον οποίον τίμησαν τα μέλη του Δ.Σ. με συντριπτική πλειοψηφία, που πραγματοποιήθηκε χθες 2-3-2011 με 17 υπέρ και 5 λευκών.
Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου μας γεμίζει ελπίδες για το ενωτικό ηπειρωτικό πνεύμα από το οποίο διακατέχεται και από τη βαθύτατη δημοκρατική του συγκρότηση, η οποία απορρέει από τη μακρόχρονη εμπειρία του στα θέματα της ηπειρωτικής αποδημίας και την ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παραθέτουμε αυτούσια την πρώτη δήλωση του προέδρου όπως κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την εκλογή του:
«Απόψε το διοικητικό συμβούλιο (Δ.Σ.) της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ με εξέλεξε πρόεδρό της. Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης στους ώμους μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπατριώτες μου.
Στο Δ.Σ. υπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικές γενιές, διαφοροποιημένες προελεύσεις και εμπειρίες, με πολλαπλές αναζητήσεις, απόψεις και θέσεις. Διαβεβαιώνω πως όλοι τους θα εκφράζονται όχι μέσω μιας αναγκαστικής και παθητικής συγκατοίκησης, ούτε μέσω μιας παραλυτικής ισορροπίας , αλλά μέσω μιας σύνθεσης ΕΝΩΤΙΚΗΣ , δυναμικής και προωθητικής , γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της αποδημίας και της γενέτειρας, γιατί αυτό επιβάλλουν τα πολλαπλά προβλήματα , γιατί αυτό επιβάλλεται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας , του κύρους και της αίγλης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Ενωτικά θα αντιμετωπίσουμε και τις δυσχέρειες και τα εμπόδια».

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...