Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Φέρτε μου τις ταμπλέτες μου...

O Steve Jobs, το μεγάλο αφεντικό της Apple παρουσίασε το νέο iPad 2!!!
Η καινούργια ταμπλέτα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τον πρόγονό του. Σας δίνω μερικά από τα χαρακτηριστικά του, όπως τα διάβασα εδώ, και μάλλον έχω την εντύπωση ότι αυτή την στιγμή τουλάχιστον δεν έχει ανταγωνιστή...



Εξωτερικά το νέο iPad 2 είναι κατά 33% πιο λεπτό οπότε οι διαστάσεις του πλέον είναι 241.2mm x 185.7mm x 8.8mm, ενώ το βάρος έχει πάει στα 601g για το μοντέλο WiFi και 607 – 613g για το μοντέλο WiFi/3G.
Πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα (μαύρο και λευκό) και η χωρητικότητά του θα είναι 16GB, 32GB, 64GB ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.
Η οθόνη του είναι σε μέγεθος και ανάλυση ακριβώς ίδια με τον προκάτοχό του (1024 x 768 και διαγώνιο 9.7 ίντσες).
Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ένας dual core A5 επεξεργαστής χρονισμένος στο 1GHz, καθώς και μια 9 φορές ταχύτερη GUP για τα γραφικά.
Επίσης το νέο Tablet της Apple διαθέτει πλέον 2 κάμερες στο μπροστά και πίσω μέρος με για FaceTime και για λήψη φωτογραφιών και βίντεο HD 720p αντίστοιχα.
Υποστηρίζει φυσικά WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, A-GPS, πυξίδα, γυροσκόπιο, accelerometer αλλά και UMTS/HSDPA/HSUPA, GSM/EDGE ενώ η μπαταρία του υπόσχεται οτι θα κρατήσει μέχρι και 10 ώρες ατέλειωτο σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω WiFi ή για αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής ενώ για 3G μεταφορά δεδομένων η μπαταρία διαρκεί περίπου 9 ώρες.
Η τιμή του στην Αμερική θα είναι από 499$ και θα φτάνει τα 829$ ανάλογα με το μοντέλο ενώ τέλος το νέο iPad 2 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις 25 Μαρτίου 2011 και στην ελληνική αγορά.

ΚΕΝΤΡΙ
: Εκπληκτικό ακούγεται, κάθε Αρτινός πρέπει να έχει κι από ένα και να σερφάρει μέσω του δωρεάν Ιnternet που ο Δήμος Αρταίων του παρέχει μέσω του φοβερού δικτύου WiFi που διαθέτει...


Τι είπατε; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο; Μα πώς; Τόσα λεφτά ξοδεύτηκαν, τόσα συστήματα αγοράστηκαν, τόσες αναβαθμίσεις πληρώθηκαν, τόσα κορδώματα μπροστά στις κάμερες στήθηκαν, πού είναι ο Ψηφιακός Δήμος που μου έταξαν;
Όχι φίλοι μου, λάθος κάνετε, αποκλείεται σας λέω, να έπεσε τόση κοροϊδία και τόση ρεμούλα.
Ακόμα κι αν οι παλιοί που ήταν "κακοί" μας την έφεραν, σίγουρα οι "καλοί" καινούργιοι θα τους ξεμπρόστιαζαν, έτσι δεν είναι;
Στο site του Δήμου πάντως μαθαίνω ότι δεν είναι μόνο τα σημεία που είναι στον χάρτη. Συνολικά έχουμε λέει
WiFi free spots, δηλαδή στο Δημαρχείο, στο Επιμελητήριο, στο Σ.Ε.Σ., στο Τρίγωνο, στο ΚΤΕΛ, στους Κωστακιούς και όλα είναι σε λειτουργία (λέει το site).
Τώρα βέβαια αν δεν είναι έτσι και είναι αδύνατο να συνδεθείτε στο Internet και βρίζετε και ξεφυσάτε, ντροπή σας που δεν έχετε την απαραίτητη νοημοσύνη να καταλάβετε ότι δεν φταίει το ασύρματο Δημοτικό δίκτυο, φταίει η μπαχατέλα ο υπολογιστής σας!!!
Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλον λόγο, εσείς;
Για να δούμε τι θα δούμε...

2 σχόλια:

  1. Παραβλεπω την ειδηση για το iPad2 μιας και κυκλοφορουνε κι αλλα tablets στην αγορα, μπορει και ποιοτικοτερα. Οσον αφορα το wi-fi της πολης, υπαρχει μια κακια συνηθεια, σε συμπολιτες και μη, ισως να βρισκεται και σε σας τον ιδιο, να χρησιμοποιειτε αποκλειστικα αυτο που σας προσφερει ο δημος "δωρεαν" για ολες τις ασχολιες σας στο διαδικτυο απο σερφαρισμα μεχρι κατεβασμα ταινιων. Ε λοιπον, ετσι δουλεια δε γινεται! Ελαττωστε τα ποτα στην πλατεια και πηγαινετε να βαλετε μια σταθερη συνδεση να εχουμε εμεις οι επισκεπτες τουλαχιστον το κεφαλι μας ησυχο απο εσας. Τα wi-fi hotspots (σε ολο τον κοσμο) γι' αυτο δημιουργηθηκαν, για συνδεση 10λεπτου προς ευρεση πληροφοριων της στιγμης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ο άλλος από πάνω έγραψε ανώνυμα θα γράψω κι εγώ ανώνυμα.
    Λοιπόν: τα wi-fi hotspots είναι γι' αυτό που λέει αρκεί να ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ! Κάτι που στην Άρτα ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Είναι τα πιο "μούφα" wi-fi hotspots ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ! Πηγαίνετε και κάπου παραπέρα να δείτε. Τρίκαλα ας πούμε. Όπου το wi-fi σημαίνει wi-fi!
    Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν και στο σπίτι ADSL γραμμή και σιγά μην κάνουν download στην πλατεία! Στην πλατεία το μόνο download που γίνεται είναι του καφέ στο στομάχι, άιντε!
    Τέλος, ανώνυμε, σιγά μην είσαι επισκέπτης! Όσο είμαι εγώ χρήστης του wi-fi hotspot του Δήμου Αρταίων!
    Αυτά τα ολίγα για τώρα. Θα επιστρέψω επώνυμα σύντομα, αν δε διορθωθεί η κατάσταση, γιατί το smart phone που πήρα το θέλω και για tweet στο twitter! Πίνοντας καφέ στην πλατεία ή περιμένοντας κάποιον από Αθήνα στο ΚΤΕΛ! Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...