Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Συμβαίνει τίποτε με τα Οικονομικά της Εκκλησίας;


Το διάβασα εδώ και το αντιγράφω, γιατί έχει τη δικιά του σημασία και ίσως να κρύβει και κάποια πράγματα:

"Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της εκκλησίας και η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει στο τέλος του μηνός για να εξετάσει τις εξελίξεις στις οικονομικές υπηρεσίες.
Μετά το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας Αντ. Ζαμπέλη, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ο ιεράρχης, που ήταν από τους πρωτεργάτες της ανάδειξης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του κ. Ιερώνυμου, φέρεται να απέστειλε στον αρχιεπίσκοπο «σκληρή» επιστολή, παραθέτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του."

ΚΕΝΤΡΙ: Η Μητρόπολη Ιωαννίνων έχει από διάφορα κληροδοτήματα μια τεράστια περιουσία...
Για να καταλάβετε, ανήκει στους μεγαλομετόχους της Εθνικής Τράπεζας και γιαυτό ο εκάστοτε μητροπολίτης Ιωαννίνων είναι μέλος στο Δ.Σ. της Τράπεζας!!!
Παραδοσιακά λοιπόν, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων έχει συνήθως τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών της Εκκλησίας...
Δεν ξέρω αν οι φήμες είναι αληθινές, αλλά επειδή
οι καιροί είναι πονηροί, καλό θα ήτανε κάποια πράγματα να είναι διάφανα...

1 σχόλιο:

  1. Όταν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο δεν είναι είδηση. Είδηση είναι όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκύλο... το ίδιο κι εδώ: Είδηση θα ήταν να ΜΗΝ έτρεχε κάτι με τα οικονομικά του ιερατείου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...