Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ντροπή σας για τον τρόπο που κοροϊδεύετε τα παιδιά μας!!!

Κατά καιρούς έχω γράψει πολλά για το Κολυμβητήριο, για το κλείσιμό του, για τις ταλαιπωρίες των γονιών και παιδιών, που τρέχουνε στα Γιάννενα να προπονηθούνε, για τις επιτυχίες των παιδιών που έρχονται κόντρα στην αδιαφορία των "μεγάλων"...
Τις προάλλες άνοιξε ξανά το Κολυμβητήριο και το Γραφείο Τύπου του Δήμου έβγαλε φιρμάνι και οι βεζύρηδες του Δημαρχείου άρπαξαν το ματσούκι του ART TV και είπανε λόγια μεγάλα και παχιά...

Δεν θέλησα να τα κοντράρω, γιατί είπα μήπως ήταν διαφορετικοί απ' τους προηγούμενους, μήπως μπήκε το νερό στο αυλάκι...

Χτες όμως πήρα ένα mail από την πρωταθλήτριά μας την Έλλη Μάνθα, που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους στους αγώνες, παρότι τρέχει συνεχώς Άρτα-Γιάννενα...

Διαβάστε και θα καταλάβετε:



-ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΑΡΤΑ;
-ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ...

Το σύγχρονο "Γεφύρι της Άρτας" πλέον, το κολυμβητήριο, αφού είχε κλείσει για διάστημα 2.5 μηνών (για 4η συνεχή χρονιά), άνοιξε και πάλι 1/3/11.
Βλέποντας τη νέα Δημοτική Αρχή να κάνει δηλώσεις και να καλεί τον Αρτινό λαό να έρθει ξανά να αθληθεί στις εγκαταστάσεις αυτού του πραγματικού στολιδιού για την πόλη μας, καθώς πρόκειται για ανοικτή, 50αρα πισίνα του 2003, ανακουφιστήκαμε όλοι.
Πιστέψαμε ότι το μαρτύριο με τις καθημερινές μετακινήσεις στα Ιωάννινα το χειμώνα (160 χλμ.) εν μέσω αθλητικών και σχολικών υποχρεώσεων είχε λάβει τέλος.
Σήμερα, λοιπόν, 19/3/11, την ώρα της προπόνησης, πληροφορούμαι από τον προπονητή μου ότι τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση στην είσοδο του κολυμβητηρίου που αναφέρει ότι από 21/3/11 αναστέλλεται η λειτουργία της πισίνας μέχρι νεωτέρας.
Περιττό να αναφέρω ότι η ψυχολογία η δική μου, αλλά και των συναθλητών μου έπεσε κατακόρυφα και επικρατούσε νεκρική σιγή. Ο λόγος; "H συγχώνευση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου (ΝΠΔΔ)". Αυτό ακριβώς έγραφε η λιτή ανακοίνωση που αιφνιδίασε τους πάντες.
Οι γονείς μας έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους οι οποίοι έκαναν τους ανήξερους και βρέθηκαν προ εκπλήξεως!!!
Φυσικά αργότερα, παρουσίασαν τη γνωστή δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων.
Δεν το γνώριζαν αυτό, πριν από 19 ημέρες, όταν άνοιγε το κολυμβητήριο; Γιατί δεσμεύονταν δημόσια ότι δε θα ξανακλείσει;
Τι κίνητρα θα έχουν οι Αρτινοί κολυμβητές όταν ζουν συνεχώς μέσα στην αβεβαιότητα; Εκτός κι αν ο στόχος τους είναι ακριβώς αυτός: να εγκαταλείψουμε κι εμείς που απομείναμε και παλεύουμε με νύχια και δόντια τα τελευταία 4 χρόνια.
Έτσι θα μπορούν άνετα να χρησιμοποιούν την καταπληκτική αυτή πισίνα ως χώρο αναψυχής τους καλοκαιρινούς μόνο μήνες. Και γιατί όχι, να βάλουν και νεροτσουλήθρες!!!
Εσείς κ.κ. υπεύθυνοι που θεωρείτε το κολυμβητήριο πολυτέλεια και κλείνετε τους αθλητικούς χώρους, τι θεωρείτε πως πετυχαίνετε με αυτό; Εγώ από την πλευρά μου βλέπω να μας εμποδίζετε να ακολούθησουμε τον υγιέστερο και γεμάτο εφόδια για τη ζωή μας, χώρο του αθλητισμού, ενώ οι ίδιοι θα έπρεπε να μας σπρώχνετε εκεί.
Τι απέμεινε πλέον για τη νεολαία; οι καφετέριες, τα ιντερνετ καφε και η τηλεόραση. Αθλητές θα πάψουν να υπάρχουν κι επειδή αθλητισμός=πολιτισμός σκεφτείτε το επίπεδο και την κατάσταση που θα επικρατεί στην κοινωνία μας σε μερικά χρόνια από τώρα.
Τα παιδιά-αθλητές πληρώνουν τα δικά σας σπασμένα και κυρίως εκείνα της επαρχίας που έχουν ελάχιστες επιλογές και βλέπουν να τους απαγορεύουν να κάνουν κάτι που αγαπάνε πολύ. Έτσι, δικαίως θεωρούν ότι οι κόποι τους πέφτουν στο κενό.
Ντροπή σας ... !

Φίλοι Γιαννιώτες, από Δευτέρα πάλι μαζί..!!

Έλλη Μάνθα
15χρονη κολυμβήτρια του Α.Ο ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ

ΚΕΝΤΡΙ: Δεν ξέρω αν το καταλάβατε μάγκες εκεί στο Δημαρχείο, αλλά η Έλλη σας φτύνει κατάμουτρα για τα άνοιξε-κλείσε...
Πίστευα ότι ίσως να ήσασταν κάτι διαφορετικό, αλλά πολύ νωρίς δείξατε τι είστε...
Μέχρι και σε μια 15χρονη κοπελίτσα σας κατάλαβε και το "Ντροπή σας ... !", που καταλήγει στην επιστολή της, τα λέει όλα!!!


3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Έλλη

    Ίσως και οι γονείς θα πρέπει πιο ενεργά να συμμετέχουμε σε μια διαβούλευση σχετικά με το αθλητικό μέλλον στην πόλη της Άρτας και σε πολλά ...στρεβλά που υπάρχουν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες ,συλλόγους σωματεία κλπ σε όλα τα αθλήματα (κολύμβηση,μπάσκετ, βόλλευ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟΥ κ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. ΕΙΣΕΠΡΑΤΕ ΧΟΝΤΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ 160χλμ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ (15 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ & 3 ΕΥΡΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ).
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
    ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου θυμίζεις το "για όλα φταίν οι γκόμενες οι πρώην κι οι επόμενες".
    Όσο για την διάθεση της νέας δημοτικής αρχής που κλείνει το κολυμβητήριο 18 μέρες μετά το άνοιγμά του, πού την κατάλαβες την διάθεση;
    Η νέα δημοτική αρχή έπαψε να εισπράτει κρατική επιχορήγηση; Πάντως με διάθεση ή χωρίς, τα παιδιά μας συνεχίζουν να κάνουν 160 χιλ. καθημερινά με ό,τι συνεπάγεται αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...