Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε ο πόλεμος;

Η ιστορία ξεκίνησε ξαφνικά με την ανακοίνωση από το fimotro που έλεγε:


"ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
OI ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!
Δεν ζητάνε πολλά. Μερικά... εκατομμυριάκια ευρώ. Όλοι μαζί. Ο διευθυντής ειδήσεων Παναγιωτόπουλος (δική του ιδέα ήταν), Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας και Καψής έστειλαν αγωγή στο Fimotro και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο (θα τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη τη Δευτέρα), ο οποίος κατά την γνώμη τους βρίσκεται πίσω από το... blog μας!
Τι μας καταμαρτυρούν; Ότι δημοσιεύσαμε ηλεκτρονική ψηφοφορία (εδώ) με ερώτηση "ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση;"!
Δεν αντέχουν στην κριτική. Θα την συνηθίσουν όμως σιγά-σιγά. Παρά τους εκφοβισμούς τους...
Fimotro"

ΚΕΝΤΡΙ
: Η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers συσπειρώθηκαν, με βασικό σκεπτικό το: "Οι δημοσιογράφοι του MEGA προφανώς θεωρούν δικαίωμά τους να κρίνουν τους άλλους, αλλά αρνούνται το δικαίωμα των άλλων να κρίνουν αυτούς".

Μπείτε στο
fimotro και διαβάστε τις αναρτήσεις συμπαράστασης, αλλά και συμπαράταξης σε έναν αγώνα που απ' ότι φαίνεται ξεκινάει και θα είναι σκληρός.

Από τη μία πλευρά θα βρίσκονται μεγαλοδημοσιογράφοι, που βρίσκονται στο payroll ειδικών κονδυλίων και τα αφεντικά τους, διαπλεκόμενοι εκδοτοεργολάβοι, που έχουν λόγο να κατευθύνουν την πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση κι απ' την άλλη εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ελεύθερα sites και blogs, που θέλουν να κρατήσουν τους δρόμους της επικοινωνίας ανοιχτούς και ελεύθερους από λούκια και καλουπώματα...

Αυτό που δεν πρόβλεψαν οι αλαζόνες των media είναι ότι το δίκτυο των πολλών και η διάχυση της πληροφορίας είναι τέτοια, που πιο εύκολα σταματιέται το τσουνάμι, παρά το νέο που κυκλοφοράει στον ιστό...


Έλληνες και ξένοι bloggers έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και χτυπάνε αλύπητα.
Μέχρι κι ο Μπόμπολας, που αν και μεγαλομέτοχος του Mega, είναι παλιά αλεπού, αδειάζει τους MEGAλοδημοσιογράφους μέσα από την Ημερησία, που είναι συμφερόντων του, αφού δεν παίρνει καμιά θέση, αλλά απλά αναδημοσιεύει την είδηση και τις δηλώσεις των δύο πλευρών...

1 σχόλιο:

  1. Μια ακόμη μάχη είναι, ο πόλεμος έχει καιρό που άρχισε. Μην ξεχνάς ότι ήδη υπάρχουν θύματα. Πραγματικά. Εγώ πάντως το τέλος το ξέρω...το χαρτί και τα UHF θα χάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...