Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το κύρος και το ήθος ενός Δημάρχου...


Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που έστειλε ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Δήμαρχος Ξηροβουνίου και από χτες επίσημα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" και της Όλγας Γεροβασίλη λέει:

«Η μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτη έρχεται σε μια εποχή που δεν είναι και η καλύτερη για την αυτοδιοίκηση και τη χώρα, γι’ αυτό και οι νέες Δημοτικές Αρχές που θα κληθούν να οδηγήσουν την περιοχή μας στην ανάπτυξη θα έχουν δύσκολο έργο. Απαιτείται λοιπόν υπευθυνότητα, εμπειρία, όραμα, γνώση και επικέντρωση στο στόχο.

Βαθιά πεποίθησή μου ήταν και είναι ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει ταμπέλες και στεγανά, δεν πρέπει να είναι πεδίο καταμέτρησης κομματικών ψήφων. Όλοι μαζί, δουλεύοντας ασφαλώς στη βάση αρχών, μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τον καινούριο Δήμο μας.

Καθώς είμαι εν ενεργεία Δήμαρχος του Δήμου Ξηροβουνίου, ενός από τους πέντε Δήμους που θα ενωθούν στα πλαίσια του Καλλικράτη και θα αποτελέσουν το νέο Δήμο Αρταίων και για πάνω από 30 χρόνια άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, παρακολουθούσα πάντα με ενδιαφέρον και προσοχή όσα συνέβαιναν σε όλους τους Δήμους του Νομού μας.

Πιστεύω λοιπόν πως οι ανακοινωμένες δημόσια αρχές, η διαδρομή και η δράση της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», της μοναδικής παράταξης που συμμετέχει στις εκλογές και δεν είναι προεκλογικό δημιούργημα, αλλά υπαρκτή δύναμη με παρελθόν και πορεία στην αυτοδιοίκηση και που ακουμπάει σε όλους τους πολιτικούς, αποτελούν εγγύηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Έτσι, με την παρότρυνση και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μου, αποφάσισα να συμμετάσχω στον κοινό αγώνα με τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» και την Όλγα Γεροβασίλη και κατέρχομαι ως υποψήφιος στην Εκλογική Ενότητα του Δήμου Αρταίων, έχοντας τη βεβαιότητα πως είναι η ελπιδοφόρα αξιόπιστη λύση για ένα καλύτερο αύριο».


ΚΕΝΤΡΙ: Όλοι μας ξέρουμε την εμπειρία και τις γνώσεις του Κώστα του Κοσμά και κανένας δεν τις αμφισβητεί.

Και κατά τη γνώμη μου, αυτή ακριβώς η εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά ήταν που τον έσπρωξε να επιλέξει να συμμετάσχει στον κοινό αγώνα με τη μοναδική παράταξη που έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Αλλά τέλος πάντων, ας το αφήσω αυτό, γιατί ξέρω ότι υποκειμενικό θα με πείτε (και θα 'χετε και δίκιο!!!).

Αναρωτιούνται όμως πολλοί, πώς και ο Δήμαρχος επέλεξε την Εκλογική ενότητα του Δήμου Αρταίων και όχι την φυσικό του χώρο, τον Δήμο Ξηροβουνίου, όπου τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και πιθνώς και πιο εύκολα για τον ίδιο.

Εδώ φίλοι μου, ίσως θα έπρεπε να κοιτάξετε και το ήθος του ανθρώπου κι όχι την αγωνία του σταυρού. Δεν θέλησε να ανταγωνιστεί με συντοπίτες του στη μάχη του σταυρού, όντας ο ίδιος σε πλεονεκτικότερη θέση σαν Δήμαρχος!!!

Και κάπου εδώ, εγώ, ο υποκειμενικός, κάνω την σύγκριση με το Νομάρχη, που θεωρεί ηθικό και δίκαιο (μιας και είναι νόμιμο), να χρησιμοποιεί την θεσμική του θέση (άλλου βαθμού αυτοδιοίκησης) και να σκορπάει 1200 ταξίματα για 12 άδειες περιπτέρων σε ΑΜΕΑ).

Πάτε κι εσείς και ζητήστε του, όχι δεν θα σας πει πάντως, σας το υπογράφω...

3 σχόλια:

  1. Ο κ. Κοσμάς γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι στον Δήμο Ξηροβουνίου ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟ!!! Γι' αυτό αγαπητέ μου αποφάσισε να "κατέβει" στην Άρτα όπου δεν γνωρίζει κανείς τα πεπραγμένα του. Όσο για το γιατί δεν κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ όπου είναι ο φυσικός του χώρος η απάντηση είναι προφανής: Γιατί εκεί τον ξέρουν και δεν τον επιθυμούν με τίποτα, διότι μόνο "ΒΑΡΥΔΙ" θα αποτελούσε η υποψηφιότητά του για τον Παπαλέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι ο Κοσμάς παρακαλούσε τον Παπαλέξ, αλλά αυτός δεν κάμφθηκε. Στα γόνατα ο Δήμαρχος τον ικέτευε και του ΄λεγε να τον πάρει μαζί του, αλλά ο Παπαλέξ έλεγε και ξανάλεγε:
    Είμαι αντίθετος στα "ΒΑΡΥΔΙΑ"!!!
    Ε, για τα "ΒΑΡΙΔΙΑ" είναι πιο διαλλακτικός...
    Πάντως καλέ μου φίλε, το πρόβλημα είναι ότι σε πολλά στέκια αρχίζουν και βλέπουν τον Παπαλέξ σαν βαρίδι και πολλές μουρμούρες ακούγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητο κεντρι συμαζεψου.Αστοχες απαντησεις καθολου ενημερωση.Ολες σου οι απαντησεις στα σχολια ειναι παραπλανητικες.Ετσι δεν βοηθας τη συντροφισα.Ας κανουμε καμια φορα και την αυτοκριτικη μας.ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΝΙΚΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΔΙΚΑ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΥΤΗ ΚΟΤΡΩΝΑ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...