Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν είναι όλοι ίδιοι...


Παιδιά να με συμπαθάτε, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Κι εγώ έχω κάνει ισοπεδωτικούς αφορισμούς, όχι μόνο για πολιτικούς, αλλά και για ένα σωρό άλλα πράγματα, από ποδόσφαιρο μέχρι αυτοκίνητα.
Ποιός άντρας δεν έχει πει με την αντροπαρέα του το περίφημο "όλες οι γυναίκες είναι π..., εκτός από τη μάνα μας";
Το πιστεύουμε; Όχι βέβαια, αλλιώς θα ντρεπόμασταν για τις αδερφές μας, τις γυναίκες μας, τις κόρες μας και πάει λέγοντας...

Τέλος πάντων, πολλά είπα και σας ζάλισα κι όχι τίποτε άλλο, θα αναρωτιέστε και πού το πάω...

Λοιπόν για να σας φύγει η απορία, αναδημοσιεύω το κείμενο που έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ
Τον τελευταίο καιρό επιχειρείται, όλο και περισσότερο, η απαξίωση της άσκησης της πολιτικής και των ανθρώπων που ασχολούνται μ’ αυτή.
Το δικαίωμα ή αν θέλετε η υποχρέωση του κάθε ενεργού πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά, καταθέτοντας σε δημόσια κρίση τις απόψεις, τη στάση, την πορεία και το όραμά του, απαξιώνεται από την πεποίθηση μέρους της κοινωνίας πως αυτή του η δράση έχει για κίνητρο το οικονομικό κέρδος.
Άποψη που με μεγάλη ευκολία διατυπώνεται και που δυστυχώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους μετέχουν στις εκλογικές μάχες με άλλο πνεύμα, μιας και πρόκειται για έναν αφορισμό που προκαταλαμβάνει κίνητρα και συμπεριφορές. Πρόκειται για μια δίκη προθέσεων και μάλιστα με προκαταβολικά καταδικαστική απόφαση.
Καθώς στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, ως επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», θα διεκδικήσω τη Δημαρχία του «Καλλικράτειου» Δήμου Αρταίων είμαι κι εγώ από αυτούς που δέχομαι, ακόμα και υπό μορφή αστεϊσμού τέτοιες κριτικές και προκαλούμαι να απαντήσω.
Η Δημαρχία του Δήμου Αρταίων αποτελεί για την αυτοδιοικητική μας παράταξη σοβαρό πολιτικό στόχο, για κανέναν όμως από μας που συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια δεν αποτελεί υπέρτατο σκοπό ζωής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα σοβαρό κίνητρο ικανό να με κάνει, εξαιτίας αυτής μου της ενασχόλησης, να σπιλώσω το όνομα μου και τη διαδρομή μου και να διακινδυνεύσω την ατομική και οικογενειακή μου αξιοπρέπεια.
Έτσι, ως μέσο προστασίας αλλά και εκτιμώντας ταυτόχρονα πως μ’ αυτό τον τρόπο συνεισφέρω στη διαφάνεια άσκησης της πολιτικής, καταγράφω τα μέχρι σήμερα περιουσιακά μου στοιχεία και τα κοινοποιώ στον τύπο.
Και αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο, έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζομαι το Δημαρχιακό αξίωμα.
Ελπίζοντας πως μ’ αυτό τον τρόπο θα δώσουμε την προεκλογική μας μάχη και στη συνέχεια θα ασκήσουμε τη διοίκηση του Δήμου Αρταίων μιλώντας καθαρά και δημόσια με την τοπική κοινωνία για τα προγράμματα, τις ιδέες, τις θέσεις και τα οράματά μας και όχι προσπαθώντας να αποδείξουμε πως «δεν είμαστε ελέφαντες» απαντώντας στην εύκολη μηδενιστική «κριτική του καφενείου» που μοναδικό σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες του Δήμου μας, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη τους.
Οι συμπολίτες μας όμως γνωρίζουν, ανησυχούν και αγρυπνούν, όσο και να πιέζονται απ’ τα κάθε λογής συστήματα έχουν κριτήριο και αξιοπρέπεια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω σε αυτούς και στη σωστή και αβίαστη επιλογή τους.
Δημοσιοποιώ λοιπόν τα περιουσιακά μου στοιχεία, όπως και του συζύγου μου και σας ζητώ να κοιτάξετε γύρω σας, να αναλογιστείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, να θυμηθείτε τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να υφαρπάξουν την ψήφο σας και να μην τους επιτρέψετε να το ξανακάνουν.
Ως υποψήφια Δήμαρχος, με όλες μου τις δυνάμεις, διεκδικώ να ανατραπεί επιτέλους το επικίνδυνα αδιέξοδο κομματικό μοντέλο στην αυτοδιοίκηση, να συμβάλλω στη δραστηριοποίηση κι άλλων πολιτών, να μιλήσουμε με όρους αυτοδιοίκησης, με όρους κοινωνίας και όχι ως κομματικοί εντεταλμένοι και έτσι όλοι μαζί να κάνουμε τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» μια μεγάλη δημοτική και κοινωνική πλειοψηφία. Κι αυτό είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει γιατί εμείς δεν κουβαλάμε βαρίδια, δε χρωστάμε χάρη σε κανέναν, έχουμε το κοινωνικό χρίσμα και οφείλουμε να το επιστρέψουμε στην κοινωνία και μόνο σ’ αυτήν.

Όλγα Γεροβασίλη – Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Αρταίων
Περιουσιακά στοιχεία:
α. ένα διαμέρισμα του συζύγου μου στην Άρτα, συνολικού εμβαδού 172,75 τ.μ
β. ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ.
γ. ένα αγρόκτημα του συζυγου μου στο ΤΟΠ-ΑΛΤΙ συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ
δ. ένα αυτοκίνητο τύπου LANCIA 1600 cc
ε. συνιδιοκτήτρια της ιατρικής εταιρείας «Κ. Αλεξίου – Ο. Γεροβασίλη Ο.Ε.» σε ποσοστό 50%
στ. ετήσιο εισόδημα έτους 2009 μετά του συζύγου μου 53.322,14 € και 24.452,05 € αντίστοιχα
z. τα ποσά των καταθετικών μας λογαριασμών στις τράπεζες Εμπορική και Αγροτική ανέρχονται στο ποσόν των 26.592 €
η. δεν έχω μετοχές ούτε συμμετέχω σε οffshore εταιρείες και είμαι διαθέσιμη για οποιονδήποτε έλεγχο σχετικά μ’ αυτό, όποτε και αν μου ζητηθεί.

ΚΕΝΤΡΙ: Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ανάλογη κίνηση κανένας άλλος από τους υποψήφιους.
Φαντάζομαι όμως ότι από στιγμή σε στιγμή θα δημοσιοποιήσουν τα δικά τους στοιχεία, γιατί κι αυτοί είναι υπέρ της διαφάνειας, έτσι δεν είναι παιδιά;
Και φυσικά κι αυτοί θα επιτρέψουν κάθε έλεγχο, σάμπως έχουνε τίποτε να κρύψουν;
Ίσως μάλιστα ο Γιάννης σήμερα, μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων που θα ανακοινώσει, να μοιράσει στους δημοσιογράφους και το δικό του πόθεν έσχες, έτσι δεν είναι Γιάννη; Εκτός κι αν περιμένει την έκβαση μιας "ορεινής" υπόθεσης που είναι σε εκκρεμότητα...
Ίσως μάλιστα κι ο Νομάρχης, δώσει στη δημοσιότητα και κάτι δικά του "Έξοδα" μετακινήσεων, παραστάσεων κτλπ, στα πλαίσια πάντα των νομαρχιακών του καθηκόντων βεβαίως, βεβαίως!!!
Βρε παιδιά, έχετε παρατηρήσει πώς, ενώ η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, για κάποια διαφορετικά πράγματα χρησιμοποιεί ίδιες λέξεις; Να, για παράδειγμα η λέξη "παράσταση" μπορεί να σημαίνει και παρουσία και θέατρο!!!
Βρε, κάτι παράξενα πράγματα...

8 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΠΑΤΑΛΗ...ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Χθες, 22 Σεπτεμβρίου του 2010, στη Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί και με άλλους φορείς και συλλογικότητες που το επιθυμούν, για την αποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού, γιατί θεωρούμε ότι αυτή αλλάζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής μας προς κατευθύνσεις, για τις οποίες η τοπική κοινωνία, ποτέ δεν έχει αποφασίσει, δεν έχει συναινέσει και δεν πρόκειται να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ.
    Ταυτόχρονα η υλοποίησή της θέτει σε περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.
    Για την οικονομική συμβολή μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια και για την ενημέρωση προς τούτο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας αναλάβαμε την ευθύνη διοργάνωσης Ανοιχτών Εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και όπου αλλού χρειαστεί.
    Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι εισηγητές αυτών των εκδηλώσεων.
    Ταυτόχρονα συνυπογράψαμε την Ανακοίνωση - Καταγγελία και το Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών και των Φορέων του Δήμου Αστακού, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΠΑΝ.ΣΥ., η Κίνηση Πολιτών Αστακού και οι Φορείς της πόλης στις 13 Αυγούστου του 2010 στον Αστακό και η οποία επισυνάπτονται.

    ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ

    ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ανάλυση!!!
    Μάλλον θα είσαι ειδικός, συνέχισε, αλλά κλείσε την πόρτα.
    Μυρίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε μας ενδιαφέρει το έσχες, αλλά το ΠΟΘΕΝ!!! Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. klaniaris k sfouggokolarios mazi den ginete.mathe tropous ua meinis anergos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι πες μου, δεν το είχα καταλάβει τι εννοείς...
    Φαντάζομαι το ΠΟΘΕΝ είναι από τη συμμετοχή της σε διάφορες επιτροπές, από την διαχείριση κονδυλίων, από την απ' ευθείας ανάθεση έργων, από τους παχυλούς μισθούς, από, από...
    Ουπς, ξεχάστηκα, για τη Γεροβασίλη μιλάμε...
    Μήπως, λέω μήπως από το ότι είναι στο ιατρείο της στη λαϊκή γύρω στις 10 ώρες τη μέρα και από κει περνάνε ένα σωρό ασθενείς καθημερινά;
    Ή πιστεύεις ότι το ελεύθερο επάγγελμα είναι ντροπή και μίασμα;
    Δοκίμασέ το να δεις την γλύκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...