Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τα «μεγάλα ψάρια» δεν θα φάνε τα «Ψαροπλιά»

Στην προηγούμενη ανάρτηση σας είχα τάξει ότι θα "ανεβάσω¨και την πρόσκληση της "Πρωτοβουλίας για τη διάσωση των Ψαροπλιών, μόλις την πάρω στα χέρια μου:


Τα «μεγάλα ψάρια» δεν θα φάνε τα «Ψαροπλιά»
Στην πόλη μας υπάρχουν ακόμη πολίτες από διάφορες συλλογικότητες ή και ανένταχτοι που υπερασπίζονται δημόσιους χώρους.Ένας από τους χώρους που σήμερα απειλείται είναι τα “Ψαροπλιά”.
Η πλατεία των “Ψαροπλιών” ετοιμάζεται να χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να περάσει... στη σφαίρα της εκμετάλλευσης της ιδιωτικής εργολαβίας.
Ο χώρος όπου για χρόνια βρίσκονταν οι πολίτες αυτής της πόλης, ζώντας μία σειρά από καθημερινές στιγμές, μετατρέπεται σε αλισβερίσι εργολάβων και παραγόντων. Δουλεύουν πάνω σε μία κεντρική πολιτική ιδέα που στραγγαλίζει τους πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας και οδηγεί στο ξεπούλημα κάθε δημόσιο χώρο για την εκμετάλλευση του από λίγους.
Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη σε εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στον χώρο των “Ψαροπλιών”, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα τους.
Θα γίνουν αναφορές τόσο στην μελέτη εκμετάλλευσης της πλατείας όσο και στα ιστορικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά για τα οποία αξίζει να παλέψουμε για να διασωθούν.
Επίσης θα μεταφερθεί η εμπειρία ανθρώπων που υπερασπίστηκαν στα Γιάννενα το δημοτικό κατάστημα της ΟΑΣΗΣ.
Παρασκευή 10/9, 21:00 στα “Ψαροπλιά”
Πρωτοβουλία για την διάσωση των “Ψαροπλιών”

ΚΕΝΤΡΙ: Έφτασε πια ο καιρός που πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να πάψουμε να περιμένουμε έτοιμες λύσεις. Τίποτε δεν χαρίζεται και τίποτε καλό δεν έχουμε να περιμένουμε αν παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας οχυρωμένοι πίσω από το αραλίκι μας.
Ας μην παραπονιόμαστε για την μιζέρια της Άρτας αν δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας...
Ας μην ψάχνουμε μετά να βρούμε το λάθος, δυστυχώς το σλόγκαν του 2010 είναι : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠ' ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ...

Ας είμαστε όλοι εκεί για να κερδίσουμε πρώτα το στοίχημα με τον εαυτό μας και μετά ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...