Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδρομή-πολιτιστικό προσκύνημα στη Magna Grecia

Επειδή σίγουρα δεν θα το θυμάστε, σας είχα πει παλιότερα, στις αρχές Ιουνίου, για την εκδρομή που θα έκανε ο σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ GRECIA SALENTINA» στη Μεγάλη Ελλάδα (Καλαβρία, και Ανατολική Σικελία). Λοιπόν, μόλις πήρα ένα mail που λέει ότι η ώρα έφτασε:


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ GRECIA SALENTINA» στα πλαίσια του εκπολιτιστικού εκδρομικού προγράμματος για το 2010, οργανώνει εκδρομή-πολιτιστικό προσκύνημα στην Νότια Ιταλία (Καλαβρία) – Σικελία (Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα-Μπάρι- Τάραντας- Σιντέρνο- Ελληνόφωνη Καλαβρία- Συρακούσες- Ακράγαντας- Κατάνια- Αίτνα- Ταορμίνα- Gardini Naxos- επιστροφή) 21-28 Οκτωβρίου.
Τιμή κατ' άτομο 800 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο και τετράκλινη εσωτερική καμπίνα

Πληροφορίες:
κ .Νικόλαος Σουρέλης 6947964227
κ.. Δημήτριος Παπαδόπουλος 6947561452
κ. Χάρης Δολιώτης 6974427559
και στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.greciasalentina-ioa.gr

ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν το ξέρουν, Grecia Salentina είναι η ελληνόφωνη περιοχή της Κάτω Ιταλίας και πήρε το όνομά της από το Σαλέντο, όπου μιλάνε ένα γλωσσικό "γκρεκάνικο" ιδίωμα, που εντοπίζονται φωνολογικά και λεξιλογικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και μάλιστα της δωρικής διαλέκτου...
Η Ιταλική βουλή έχει αναγνωρίσει τη Γραικάνικη κοινότητα του Σαλέντο, ως «εθνική και γλωσσική μειονότητα» με την ονομασία Minoranze linguistiche Griche dell'Etnia Griko-Salentina (Γλωσσική μειονότητα της Γκρικο-Σαλεντίνικης εθνότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...