Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι το βράδυ στα Ψαροπλιά...

Σας έχω μιλήσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, όπου στο κέντρο της πόλης, στην παλιά Ψαραγορά, μεθοδεύεται ένα άγριο ξεπούλημα, με το πρόσχημα της ανάπλασης του χώρου, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που κρύβεται είναι η άνευ όρων παράδοση του χώρου σε επιχειρηματία που θα φτιάξει 5 διόρωφα μαγαζιά, θα νοικιάσει κανά-δυό σε τράπεζες, τα υπόλοιπα προορίζονται για καφετέριες και θα σπαρούν τραπεζοκαθίσματα ολόγυρα.
Σήμερα η Πρωτοβουλία Πολιτών διοργανώνει εκδήλωση στον χώρο για να ενημερώσει τους Αρτινούς για το πώς έχουνε τα πράγματα.
Θα μας πούνε για τους αγώνες τους να μπλοκάρουνε το έγκλημα κατά του δημόσιου χώρου και των συμπολιτών μας, για την προσφυγή στην Εφορία Νεοτέρων Μνημείων και την προσπάθειά τους για ανάδειξη των Ψαροπλιών σαν διατηρητέο μνημείο, για τις "παράξενες" κινήσεις του Αυγούστου να συζητηθεί το θέμα νύχτα, για έγγραφα που χάνονταν από φακέλους, για αριθμούς πρωτοκόλλων που ένα τζίνι τους άλλαζε, για το ποιές θα είναι η παραπέρα κινήσεις μας.

Το πανό τους το βλέπετε:



Περιμένω να μου στείλουνε και το κείμενο της πρόσκλησης στην εκδήλωση. Μόλις το έχω θα σας το δώσω αμέσως.
Απ' ότι μαθαίνω πάντως, όπως και στο θέμα του parking απέναντι από την Παρηγορήτισσα, έτσι κι εδώ, οι αγώνες μας δείχνουν ότι πιάνουν τόπο, γιατί οι έμποροι της ποιότητας της ζωής μας, δείχνουν μουδιασμένοι από το μέγεθος της αντίδρασης, καθώς δεν την περίμεναν τόσο άμεση, τόσο μαζική, τόσο συντονισμένη.

Όλοι λοιπόν το βράδυ στα Ψαροπλιά και για να ενημερωθούμε, αλλά και για να δείξουμε με την παρουσία μας, σε αυτούς που θα κρυφοκοιτάνε από τη γωνία, ότι οι Αρτινοί δεν θα δεχτούνε αδιαμαρτύρητα όσα σχεδιάζονται για να λεηλατήσουν κάποιοι επιτήδειοι τον πλούτο της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...