Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο πρώτος πολιτικός γάμος με σύστημα Braille...

Μου το έστειλαν με mail και το βρήκα άξιο αναδημοσίευσης...
Είναι μια είδηση πολύ διαφορετική από τις μίζερες που έχουμε συνηθίσει να ακούμε...
Διαβάστε την:




Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τελέστηκε στο Δήμο Ιλίου πολιτικός γάμος, με τα κείμενα και τις ευχές να διαβάζονται στο σύστημα Braille, το ανάγλυφο σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς.
Στον πολιτικό αυτό γάμο, ο οποίος τελέστηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στο Δημαρχείο Ιλίου, ο τυφλός Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυγουλάς διάβασε τα κείμενα της τελετής... ανάγλυφα στο σύστημα της γραφής Braille.
Ο 23χρονος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς, ασκούμενος δικηγόρος, είναι εκ γενετής τυφλός και είναι σήμερα ο νεότερος ηλικιακά και ο μοναδικός με αναπηρία Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα.
«Ένωσα τις ζωές της Μαρίας και του Θεόδωρου σε κοινή πορεία και συνάμα ένωνα την πορεία της κοινωνίας μας με τη διεκδίκηση των ΑμεΑ για καθολική, ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της ζωής του τόπου μας. Από το Ίλιον στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνα και αποφασιστικότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε μια δύσκολη εποχή που σήμερα συνεχώς μας αποκαρδιώνει», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυγουλάς, συμπληρώνοντας με αυτοσαρκασμό: «Το μόνο μου άγχος για την τελετή, ήταν όταν θα ρωτούσα τους νεόνυμφους αν δέχονται ο ένας τον άλλο για σύζυγο μην τυχόν μου απαντούσαν κάνοντάς μου νόημα. Θα μέναμε εκεί ως το πρωί»!

ΚΕΝΤΡΙ: Μου αρέσει πολύ αυτή η είδηση, μου αρέσει ο 23χρονος αντιδήμαρχος που δεν διστάζει να κοροιδέψει το εκ γενετής πρόβλημά του, που ο ίδιος το έχει μετατρέψει μέσα στα χρόνια σε προτέρημα, σε αφορμή για επιμονή και πείσμα...
Και επίσης, μιας και έχει πρόβλημα στην όραση, σίγουρα θα έχει μάθει να ακούει κι αυτό είναι το ζητούμενο σε όσους ασχολούνται με τα κοινά...
Έχω γνωρίσει πολλούς αντιδήμαρχους, πολλούς που ασκούνε εξουσία, πολλούς που η τύχη ή η κομματική τους πειθαρχία τους χάρισε μια καρέκλα και οι περισσότεροι ή δεν θα έβλεπαν "την τύφλα τους" ή θα ήταν πολύ "ανοιχτομάτηδες"!!!
Λίγοι ήταν αυτοί που έβλεπαν αληθινά πέρα από την μύτη τους...

1 σχόλιο:

  1. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο τελικά! Αρκεί να υπάρχει θέληση, πίστη και ανοιχτά μυαλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...