Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε και η ΤΕΡΝΑ από την Ιόνια οδό!!!

Αντιγράφω από τη φίλη τη Βάσω Σκουλίκα στο EpirusPost:


"Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία της Ιόνια Οδού. Οι εργασίες στο τμήμα της Ηπείρου, εδώ και αρκετούς μήνες καρκινοβατούσαν. Στο μοναδικό μέτωπο που αναπτύσσονταν με ικανοποιητικούς ρυθμούς αυτό στην περιοχή Γυμνοτόπου- Φιλιππιάδας. Και εκεί όμως τα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ έκλεισαν την Παρασκευή το απόγευμα και από σήμερα τα πάντα έχουν σιγήσει.
Οι τράπεζες δεν πληρώνουν επικαλούμενες την οικονομική κρίση κι ας έχει καταβάλει το ελληνικό δημόσιο τη συμμετοχή του με αποτέλεσμα οι εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή και της Ιόνιας και του Ε65 να μην μπορούν να συνεχίσουν χωρίς χρήματα...
...Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική, την στιγμή μάλιστα που επίσημα έχει ανακοινωθεί καθυστέρηση δύο ετών στην ολοκλήρωση των έργων και ανεπίσημα εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες ακόμη και για ματαίωσή τους."

ΚΕΝΤΡΙ: Κατά τ' άλλα, εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μάχες χαρακωμάτων για το αν θα παραχωρήσουμε δημοτικές εκτάσεις στο Ξηροβούνι στην ΤΕΡΝΑ για να φτιάξει την Ιόνια...
Αναρωτιέμαι όμως για κάτι άλλο: Απ' όσο ξέρω οι κατασκευαστικές είχαν ήδη κάνει αυξήσεις στα διόδια σε άλλους δρόμους της Ελλάδας πχ ΠΑΘΕ, για την Ιόνια Οδό και τον Ε65 που ΘΑ έφτιαχναν!!!
Κι όποιος "δεν πληρώνει-δεν πληρώνει" είναι τώρα ποινικό αδίκημα!!!

Ερώτημα α) Θα πάρουν πίσω οι εταιρείες τις αυξήσεις στα διόδια, μιας και εγκατέλειψαν την κατασκευή των δρόμων;
Ερώτημα β) Τώρα που και οι Τράπεζες "δεν πληρώνουν-δεν πληρώνουν", παρά την καταβολή της συμμετοχής του Δημοσίου, θα είναι και γιαυτές ποινικό αδίκημα;

Αλλά μιας και φωνάζω και για να μην είμαι απόλυτος, ας δούμε τι λένε και οι άνθρωποι της ΤΕΡΝΑ: "Εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορεί να υπάρξει 100% ανάπτυξη σε όλα τα μέτωπα (εννοούν στα εργοτάξια).
Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την έντονη δραστηριότητα (εννοούν ότι κάποια εγοτάξια θα δουλεύουν και κάποια -όπως της Καμπής- όχι) και να προσαρμοστούμε στα σημερινά δεδομένα".
Και δεν αποκλείουν κιόλας ότι μπορεί να υπάρξουν κι απολύσεις...
'Οπως καταλαβαίνετε λοιπόν, όσα ξέρατε για χρονοδιαγράμματα και τέτοια, ξεχάστε τα!!!

2 σχόλια:

  1. Τέλος στους Μπομπολέους των εθνικών δρόμων !!! ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς φαίνεται φίλε ότι δεν έχεις κάνει τον δρόμο Αντίριο-Γιάννενα...
    Όταν ΔΕΝ υπάρχει δρόμος, σε ποιόν ανήκει;
    Στα εικονίσματα δεξιά κι αριστερά στον καρόδρομο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...