Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Επιτροπή ...μισάνοιχτης Διαβούλευσης

Ξεκινάνε σιγά-σιγά να δημοσιεύονται στο site του Δήμου, αυτά που προβλέπονται από τον Καλλικράτη:


Διαβάζω λοιπόν:


"Ανοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης εκδόθηκε από το Γραφείο του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη η οποία αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το άρθρο 76 Ν.3852/2010 για Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και σε διάστημα δύο μηνών από την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών θα πρέπει υποχρεωτικά να συσταθεί Επιτροπή Διαβούλευσης που θα επιλαμβάνεται και θα συζητά και θα γνωμοδοτεί για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εκπροσώπους:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες

που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης να ενημερώσουν εγγράφως το Γραφείο του Δημάρχου για τα προτεινόμενα από αυτούς μέλη καθώς και τους αναπληρωματικούς τους έως 14/2/2011.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου που είναι ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος απ’ αυτόν αντιδήμαρχος, μπορεί να είναι από εικοσιπέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς, ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν, μετά από κλήρωση, επιπλέον μέλη της επιτροπής κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεφτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ’ αυτή»."

ΚΕΝΤΡΙ: Μη φανταστείτε ότι είναι καμιά σοβαρή Επιτροπή, διαβάστε εδώ τι προβλέπει το άρθρο 76 του Καλλικράτη γιαυτήν και με την ευκαιρία κάντε κι ένα download κιόλας για να τον έχετε πρόχειρο τον Καλλικράτη, για να μη σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!
Αυτή η Επιτροπή που λέτε, ανήκει στο γνωστό πακέτο της "ανοικτής διακυβέρνησης" του ΓΑΠ, για να έχουμε την ψευδαίσθηση της "συμμετοχικής δημοκρατίας", για να μπορούν να μας λένε ότι "μαζί κυβερνάμε", όπως μας είπανε "μαζί τα φάγαμε"!!!
Στ' αλήθεια όμως, αυτή η Επιτροπή είναι ΜΟΝΟ γνωμοδοτική και τίποτε άλλο...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως, είναι γιατί πρέπει κάποιοι να πάνε στο γραφείο του Δήμαρχου και να υποβάλλουν εγγράφως τις προτάσεις τους και μάλιστα και τους αναπληρωματικούς τους και μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου...
Δεν λέει πουθενά τέτοιο πράγμα γιαυτή τη διαδικασία ο νόμος, είναι Αρτινή πατέντα αυτή, ίσως να θέλει ο Γιάννης να δει από κοντά όλους αυτούς τους εκπροσώπους και να έχει την ευκαιρία να τους ακούσει και κυρίως να τους πει, να τους υποσχεθεί, έτσι είναι Γιάννη μου;...

Πάντως, απ' ότι είδα
εδώ, ο φίλος μου ο Γιώργος με έχει προτείνει για αναπληρωματικό του!!!
Πάλι στον πάγκο βρε Γιώργο, πάλι βασταρούχας; Πότε θα μπω να ξεδιπλώσω το ταλέντο μου;


2 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς καθόλου. Θα μπεις σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο γιατί λόγω καπνίσματος, βγάζω δε βγάζω σαραντάλεπτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καλά νέα έφθασαν και στην πόλη μας .Ο Γιάννης πιστός στις διακηρύξεις του ΓΑΠ δημιουργεί τις υποδομές για την διαβούλευση των γενικών θεμάτων του Δήμου . Αυτό είναι θετικό γιατί μετά την τακτοποίηση των καταστημάτων της πλατείας που έστησαν τα σύγχρονα τσαντίρια, μετά την αποσυμφόρηση και τακτοποίηση των πεζοδρόμων από το παρκάρισμα των αυτοκινήτων που δεν αφήνουν μέτρο ελεύθερο ,με την εξαγγελθείσα διαβούλευση θα τακτοποιήσει και τα υπόλοιπα προβλήματα .Α ρε σανίδι βρεγμένη που μας χρειάζεται !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...