Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Βατοπαίδι στα Τζουμέρκα;;;

Πήρα ένα mail από ένα "λιοντάρι", που με σκούντησε να δω κάτι...
Το mail με έστελνε σε μια ανάρτηση του
tromaktiko.
Διαβάστε και θα σας πω μετά:


"Αν νομίζουμε εμείς οι πολίτες πως Βατοπέδι υπάρχει μόνο ένα μάλλον γελαστήκαμε!!!
Στο νομό Άρτας και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια των Τζουμέρκων, τις δυο τελευταίες δεκαετίες υποβλήθηκαν από τους κατα τόπους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς αιτήματα αναγνώρισης απέραντων δασικών εκτάσεων. Υπέπεσαν στην αντίληψή μου δυο από αυτές και εκρεμεί προς αναγνώριση και τρίτη.
Οι κάτοικοι των χωριών αυτών αγόρασαν (εξαγόρασαν απο τους Τούρκους) πριν το 1900 εκτάσεις της τάξης των πέντε δέκα και οκτώ περίπου χιλιάδων στρεμμάτων.
Τι εκτάσεις όμως αιτήθηκαν και αναγνώρισαν σαν ιδιωτικές έναντι του ελληνικού δημοσίου;

32.250 στρέμματα έναντι 5.207 που αγοράστηκαν. 80.000 στρέμματα έναντι περίπου 10.000 και όπως προείπα εκκρεμεί προς αναγνώριση έκταση 72.040στρ. έναντι 8290 που αγοράστηκαν απο τους μεριδιούχους.

Σε ότι αφορά την τρίτη περίπτωση, εκτός από το γεγονός της απέραντης δημόσιας έκτασης που επιχειρείται να αλλάξει ιδιοκτήτη, στο αίτημα αναγνώρισης υπέρ του οικείου συνεταιρισμού που έγινε συμπεριλαμβάνονται δύο χωριά, όλοι οι οικισμοί, ατομική και εκκλησιαστική περιουσία,δάση, βοσκότοποι,ποτάμια κ.ο.κ., ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής αγνοεί το γεγονός ότι μπορεί να βρεθεί στα δικαστήρια διεκδικώντας ...τις ιδιοκτησίες τους!!!
ΝΑΙ σωστά καταλάβατε!!!
Αιτήθηκαν στο ΣΙΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αναγνώριση συνεχόμενης έκτασης ως δάσους 72040 στρεμμάτων χωρίς να εξαιρέσουν τίποτα.
Και επειδή ούτε την έκταση καταμέτρησαν σωστά, η έκταση που αιτήθηκαν για αναγνώριση είναι κατά 5000 στρ. περίπου μεγαλύτερη από την συνολική έκταση των δύο χωριών αρμοδιότητας του συνεταιρισμού.
Η έκταση αναγνωρίστηκε μερικώς απο το ΣΙΔ Ιωαννίνων το 2006.
Εκρεμεί υπουργική απόφαση απο τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μωραΐτη στον οποίο βρίσκεται ο σχετικός φάκελος.
Φάκελος τον οποίο άγνωστος και σε άγνωστο χρόνο παραποίησε, αφού βρίσκονται πλέον σε αυτόν "ταπιά" που δεν υπήρχαν, χωρίς καμία θεώρηση από την υπηρεσία που τα εξέδωσε αλλά το κυριώτερο αφορούν γεωγραφική περιοχή σε απόσταση 50χλμ μακριά της περιοχής του αιτούντα την αναγνώριση.
Προφανώς κάποιος επιχειρεί να πετύχει το σκοπό του παραπλανώντας τους πάντες.
Τι θα πράξει άραγε το αρμόδιο Υπουργείο?
Και μήπως επιτέλους κάποιος ανώτερος λειτουργός της δικαιοσύνης πρέπει να παρέμβει ώστε να σταματήσει η καταστρατήγηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και της ατομικής ιδιοκτησίας?"

ΚΕΝΤΡΙ: Η φωτογραφία που έχει βάλει το tromaktiko είναι από το Αθαμάνιο αν δεν κάνω λάθος και η υπόθεση όπως καταλαβαίνετε, αν είναι έτσι όπως την λένε, είναι πολύ μεγάλη...
Ευχαριστώ το "λιοντάρι" για το σκούντημα...
Για να δούμε τι θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...