Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ξεσαλώνουν οι γυναίκες της Άρτας !!!

Σιγά-σιγά και τα Καρναβαλικά δρώμενα της Άρτας μπαίνουν στο πρόγραμμα...



Στο ρυθμό του καρναβαλιού λοιπόν μπήκαν οι γυναίκες της Άρτας και στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες καθώς και ο συντονισμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 2 Mαρτίου 2011 και ώρα έναρξης 7.30 το απόγευμα.
Η Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας εξέδωσε δελτίο τύπου για το θέμα στην οποία επίσης αναφέρονται τα εξής:
Το Καρναβάλι των Γυναικών της Άρτας ξεκίνησε το 1982. Μαζεύτηκαν περίπου 50-60 γυναίκες όλων των ηλικιών και ντυμένες αποκριάτικα διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και στη συνέχεια κατέληξαν σε κέντρο όπου διασκέδασαν όλες μαζί. Στην αρχή αντιμετώπισαν τη δυσπιστία του κόσμου καθώς και κάποιες αρνητικές κριτικές, συνηθισμένο φαινόμενο στις μικρές κοινωνίες εκείνης της εποχής. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. Αυτές οι μικρές παρέες έγιναν ομάδες και γκρουπ τα οποία επί 30 συνεχή χρόνια, την Τετάρτη πριν από τις τελευταίες απόκριες δίνουν τον αποκριάτικο τόνο στην πόλη της Άρτας.
Κόσμος σχεδόν από όλο το νομό συρρέει για να το παρακολουθήσει, να γελάσει και να χειροκροτήσει. Τα θέματα, είναι συνήθως εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και έτσι δίνουν μια σατιρική νότα στο καρναβάλι. Δεν λείπουν βέβαια και οι φανταχτερές στολές, που δίνουν το απαραίτητο χρώμα.
Η ιδιαιτερότητα του καρναβαλιού είναι ότι δεν διοργανώνεται από κάποιο σύλλογο ή φορέα. Είναι μια παρέα από εκπροσώπους των γκρουπ που συναντώνται και συζητούν και μεταξύ καφέ και γέλιου, ρυθμίζουν τις οργανωτικές λεπτομέρειες του καρναβαλιού.
Ευχή όλων μας είναι να συνεχιστεί το καρναβάλι από τα νέα παιδιά που το πλαισιώνουν κάθε χρόνο, έτσι ώστε να μη χαθεί αυτός ο θεσμός, που δίνει κάθε χρόνο στην πόλη της Άρτας έναν χαρούμενο, εορταστικό, αποκριάτικο τόνο.


ΚΕΝΤΡΙ: Και φέτος οι γυναίκες μας θα γεμίσουν τον πεζόδρομο της ΣΚΟΥΦΑ και θα μας ξεσηκώσουν. Όσες από σας θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες, είτε μεμονωμένα, είτε αν είστε παρέα και θέλετε να φτιάξετε δικό σας γκρουπ, συννενοηθείτε με τις υπεύθυνες της άτυπης Επιτροπής, την Κική Μανοπούλου (2681026007) και την Κυριακούλα Κουτσούμπα (2681050036)...
Και μετά από το γλέντι στο δρόμο, ακολουθάει ξεσάλωμα σε νυχτερινό μαγαζί...
Εκεί να δείτε τι γίνεται...
Κάποτε στα νιάτα μου, όταν δεν μ' ένοιαζε τι θα με κάνουν αν μ' έπιαναν (μπορεί και να το 'θελα κιόλας!!!), με την βοήθεια του γκρουπ μιας ξαδέρφης μου, μπήκα μασκαρεμένος σαν μέλος του γυναικείου γκρουπ, στο club που γινότανε το γλέντι after και δεν μπορώ να σας περιγράψω τι λέγαν και τι έκαναν!!!
Χρειάζεται τουλάχιστον ένας σαν τον Αριστοφάνη για να περιγράψει το τι γινότανε...


2 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Η ΘΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία φίλε μου, τι κολώνεις; Φτιάξε το δικό σου γκρουπ, με τους φίλους σου και μπείτε κι εσείς ανάμεσα, να γίνει καινούργια παράδοση...
    Έτσι φτιάχνονται τα έθιμα!!!
    Αν όμως δεν γουστάρεις, άσε αυτούς που γουστάρουν να κάνουν αυτό που θέλουν κι έχουν όρεξη...
    Δεν σ' αρέσει εσένα και γιαυτό ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...