Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν για φιέστες...

Την παρακάτω ανακοίνωση-διαμαρτυρία την έστειλαν από την Πανηπειρωτική, την γνωστή συνομοσπονδία όλων των Ηπειρωτών...
Λέει λοιπόν:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με ανάμικτα συναισθήματα απορίας και αγανάκτησης, εκφράστηκαν έντονα όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 14-2-2011, μετά τη γνωστοποίηση δια του τύπου και του διαδικτύου επικείμενης φιέστας Μπάσκετ μπόλ στα Γιάννενα στις 20/2/2011 μεταξύ βετεράνων Ελλήνων παικτών και εκείνων της Μπαρτσελόνα.
Απορίας καθότι σε μέρες ισχνών αγελάδων και τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, διοργανώνεται από ιδιώτες πολυδάπανη και αμφιβόλου πρακτικής αξίας εκδήλωση, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν πλήθος ξένων παικτών μετά των συζύγων τους – δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από δύο ιδιωτικές εταιρείες αλλά κυρίως από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και τον ΟΠΑΠ.

Και όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαίωμά τους να διαθέτουν τα κέρδη τους όπως νομίζουν, η απορία μας όμως παραμένει για την Συνεταιριστική και κρατική ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., αλλά και πιο πολύ για τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ.

Ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του τελευταίου η αγανάκτηση των μελών του Δ.Σ. υπήρξε έκδηλη, όχι τόσο για τον εμπαιγμό που επιφύλαξε στην Συνομοσπονδία μας σε αίτημα έστω και τυπικής συνδρομής σημαντικών εκδηλώσεών της, όσο όταν και σε αντιδιαστολή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στον οποίο ο ΟΠΑΠ υπάγεται και στον κατάλογο των ενισχύσεων του Υπουργείου ανά φορέα, για πολιτιστικούς σκοπούς, για το 2010 απουσιάζει προκλητικά η Συνομοσπονδία παρά τον τεράστιο σε αριθμό και ποιότητα εκδηλώσεών της που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας και την Ήπειρο, σε αντίθεση με άλλες άγνωστες ακόμη οργανώσεις.

Για την εμπλοκή τέλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως τιμώμενο πρόσωπο σ’ αυτή την επιχειρούμενη φιέστα, αμφιβάλουμε αν τελικά ο ίδιος την επικροτεί, ιδιαίτερα με την εκδηλουμένη ευαισθησία του σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία του τόπου. Υπάρχουν άλλωστε πάμπολλες άλλες ευκαιρίες για να τιμηθεί, όπως άλλωστε το αξίζει.
Ως προς τον αγαθοεργό σκοπό «των εσόδων», αμφιβάλουμε αν ισοσκελίσουν τις τεράστιες δαπάνες ενός τέτοιου είδους πανηγυριού.

Εύγε παλικάρια. Ο χορός καλά κρατεί στην ψωροκώσταινα και δεν μένει άλλο παρά να κληθούν εκτός από τις γυναίκες, οι γονείς και τα πεθερικά των βετεράνων, όχι μόνο της Βαρκελώνης, αλλά και της Αμερικής που διατηρεί αναμφισβήτητα το καλύτερο μπάσκετ στον κόσμο.

ΚΕΝΤΡΙ: Γιατί αναρωτιούνται οι φίλοι της Πανηπειρωτικής; Δεν το ξέρουν ότι όποτε σκληραίνουν τα πράγματα, τα καθεστώτα το ρίχνουν στις φιέστες και στα θεάματα;
Ο πολιτισμός ξυπνάει τον κόσμο και τον κάνει να σκέφτεται, στις καθεστωτικές όμως καταστάσεις αυτό είναι επικίνδυνο για τους επικυρίαρχους...
Δεν θυμάστε τις φιέστες στο Καλλιμάρμαρο, με τις περικεφαλαίες και τις ασπίδες, δεν θυμάστε τις "γυμναστικές επιδείξεις" των ελληνοπαίδων στα γήπεδα;
Μην αναρωτιέστε λοιπόν φίλοι μου. Συνηθίστε το ή ξεσηκωθείτε, μέση λύση δεν υπάρχει...

1 σχόλιο:

  1. Ε καλά τώρα.
    Δεν βλέπεις ότι η ανακοίνωση βγήκε επειδή "...το 2010 απουσιάζει προκλητικά η Συνομοσπονδία..."?
    Ήθελαν κομμάτι από την πίτα.

    Δεν έχεις άδικο στα περί "εκδηλώσεων" αλλά χωριό που φαίνεται. Μην μας το παίζουν τιμητές τώρα οι πράσινοι μέχρι το κόκκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...