Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δικαίωση Μαρίνου από το Εκλογοδικείο...


Απορρίφθηκε τελικά από το Εφετείο στα Γιάννενα η ένσταση της Σταυρούλας Καραβασίλη κατά της εκλογής του Μαρίνου Γαρνέλη στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.
Το επιχείρημα ότι το ψηφοδέλτιο του Μαρίνου θα έπρεπε να ήταν άκυρο λόγω ποσόστωσης δεν έπεισε τους δικαστές, που κατακύρωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και έκριναν ότι ο Μαρίνος σωστά βρίσκεται στην καρέκλα του δημάρχου...

Όσο για τη φοβερά έντονη φημολογία ότι η απόφαση τελικά θα ήταν υπέρ της Καραβασίλη (τσίμπησα κι εγώ και το έβγαλα σαν "τελειωμένη" υπόθεση), φαίνεται ότι ήταν μόνο πόθοι των άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενων και μάλλον κρύβει πολύ παρασκήνιο.

Την πάτησα λοιπόν, το αναγνωρίζω, αλλά δεν λυπάμαι γιαυτό. Λυπάμαι που κάποιοι άνθρωποι για τους οποίους ήμουν βέβαιος ότι ήταν φερέγγυοι, αποδείχτηκαν τελικά ότι έπαιξαν ρόλο σε ένα παιχνιδάκι που είχε στηθεί. Πολιτικό και νομικό παιχνιδάκι...

Δεν πειράζει όμως, μεγάλο παιδί είμαι, ας βάλω μυαλό κι ας προσέχω περισσότερο την επόμενη φορά...

Για την ώρα εύχομαι στο Μαρίνο να παλέψει γιαυτόν τον πολύπαθο Δήμο και να αποδειχτεί ότι και σαν Δήμαρχος θα είναι ο "Σερίφης των Τζουμέρκων", καουμπόης και χωρίς να δέχεται μύγα στο σπαθί του!!!

Καλή δύναμη...

6 σχόλια:

  1. Στις κάλπες και όχι στο γειτονικό αρχαίο θέατρο θα κληθούν να παίξουν την ερχόμενη Κυριακή (5/12) την «εκλογική κωμωδία» που τους σκάρωσε το νεοελληνικό παράλογο, οι περίπου 3500 κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου.

    Ένα μήνα μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τους ζητείται να ψηφίσουν και πάλι, όχι, βεβαίως, για να εκλέξουν το νέο δήμαρχό τους στον «Καλλικρατικό» Δήμο Επιδαύρου που ενώθηκε με τον όμορο Δήμο Ασκληπιείου (άλλωστε στη θέση αυτή εξελέγη από τον α΄ γύρο ο Κωνσταντίνος Γκάτζιος με 53,44%) αλλά για να επιλέξουν ποιος θα διοικήσει τον υπό κατάργηση Καποδιστριακό δήμο για τις τελευταίες 25 ημέρες του!

    Τρίτη φορά εκλογές

    Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο βασικός αντίπαλος του σημερινού δημάρχου Επιδαύρου Νίκου Γεώργα, Αλέξανδρος Λιμνιάτης είχε καταθέσει ένσταση για ακύρωση των εκλογών του 2006 καθώς στο ψηφοδέλτιο του πρώτου λόγω παραίτησης υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, δεν ετηρείτο η ποσόστωση των γυναικών. Πράγματι, το Πρωτοδικείο Ναυπλίου όρισε επαναληπτικές εκλογές στις 12/7/2008 (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=1098) τις οποίες κέρδισε και πάλι ο κ. Γεώργας.

    Ωστόσο ο αντίπαλός του επέμεινε και προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Αποτέλεσμα, με απόφασή του το ΣτΕ να ακυρώσει εκ νέου την εκλογική διαδικασία και ως τούτου το Διοικητικό Πρωτοδικείο να παραπέμψει και πάλι σε εκλογές (αποφάσεις 145/21-10-2010 και 146/21-10-2010), χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή του συνδυασμού του νυν δημάρχου.

    Η απόφαση του νομάρχη για τις εκλογές

    Τις εκλογές προκήρυξε με κατεπείγουσα απόφασή του μία ημέρα μετά το τέλος του β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου ο νομάρχης Αργολίδας:
    τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα καφενεια όλου του νομού κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες η «είδηση» ότι ο Γαρνελης χάνει το Δημαρχιλίκι. Όλοι ήξεραν εκτός από τους δικαστές της υπόθεσης που δεν είχαν καν βγάλει απόφαση. Αλλα τι να πει κανείς φίλε ΚΕΝΤΡΙ; Η πρώτη ή η τελευταία φορά ήταν αυτή που το ραδιο ΑΡΒΥΛΑ και οι «παντογνώστες» ή αλλοιώς παπαγαλάκια, αυτού του τόπου «ξέρουν» πριν απο μας...για εμάς...
    Προσωπικά δεν μου καιγόταν καρφι για την εξελιξη της υπόθεσης. Αυτο όμως δεν σημαινει ότι δεν με εκνευρισαν γι' αλλη μια φορά οι «αναλυτάδες» και οι «παντογνώστες» των καφενείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βάση της απόφασης της αργολίδος και μάλιστα της δεδικαζμένης υπόθεσης της αργολίδος από το συμβούλιο της επικρατίας αυτό νομίζω σίγουρη ενδιαφερόμενη της ενστάσεως και κυκλοφόρησε στα καφένια η απόφαση χωρίς να περιμένουν την αοφαση τον δικαστών τώρα βεβεα θα διαβάσουμε και το σκεπτικό της απόφασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ Ο ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακοινώθηκαν ήδη: Στις 29 του μηνός μιλάει η Καραβασίλη και στις 30 ο Χασιάκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα παει στο ευρωπαικο τωρα τιποτα δεν τελειωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...