Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Η απάντηση Τσιρογιάννη στην ακύρωση της εκλογής του...


Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, που είχε βγεί πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στην Άρτα με τον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη και έχασε την θέση, μετά από ένσταση του Γιάννη Παπαγιάννη (του Θοδωριανίτη) λύνει τη σιωπή του και με δήλωσή του ανακοινώνει τις επόμενες κινήσεις του:

"Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές αναδείχθηκα πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Άρτας με 5.900 ψήφους με τον συνδυασμό «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ» του κ.Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Όμως μετά από ένσταση που έγινε προς το πρόσωπό μου από τον συνυποψήφιό μου Ιωάννη Παπαγιάννη (Θεοδωριανίτη) που έλαβε 2.107 ψήφους, το τριμελές Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων έκρινε άκυρη την εκλογή μου, οπότε και έχασα την έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου. Η απόφαση αυτή κρίθηκε με δύο (2) ψήφους υπέρ της ένστασης και μίας (1) κατά. Κατά της ένστασης και υπέρ εμού ήταν ο εφέτης-εισηγητής, που χρεώθηκε και μελέτησε την υπόθεση, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχα κώλυμα εκλογιμότητας διότι δεν ήμουν διευθυντής αλλά αναπληρωτής διευθυντής (όπως άλλωστε αναφέρεται στην σχετική νομοθεσία, την οποία και βέβαια είχα μελετήσει πριν υποβάλλω την υποψηφιότητά μου μαζί και με νομικούς). Την δική μου έδρα την κατέλαβε ο Ιωάννης Παπαγιάννης (γεωπόνος από Κορωνησία), που ήταν έβδομος ενώ ο Παπαγιάννης (Θεοδωριανίτης) δεν κατέλαβε εκλόγιμη θέση, μιας και ήταν όγδοος.
Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, ωστόσο δεν την αποδέχομαι. Δεν την αποδέχομαι όχι μόνο εγώ αλλά όσοι πίστεψαν σε μένα και με τίμησαν με την ψήφο τους, προκειμένου να τους εκπροσωπήσω στο πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο. Για αυτό τον λόγο τις επόμενες ημέρες θα προσβάλλω την απόφαση αυτή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα διεκδικήσω την επαναφορά μου στο περιφερειακό συμβούλιο.


Σχετικά με τις ενστάσεις των εκλογών του Νοεμβρίου 2010 στην Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρω ότι από τις τρεις συνολικά ενστάσεις που κατατέθηκαν οι δύο προήλθαν από την παράταξη που συμμετείχα και μάλιστα από συνυποψήφιους μου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, γεγονός που θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίσει. Να ήταν άραγε τυχαίο ή μήπως ενόχλησε ο μεγάλος αριθμός ψήφων και η αποδοχή που έλαβα από τον κόσμο στις εκλογές και θέλησαν κάποιοι να με απομακρύνουν από το τοπικό πολιτικό προσκήνιο;
Ενημερωτικά προσθέτω στο σημείο αυτό ότι σε άλλη παράταξη στις εκλογές αυτές υπήρχαν τρεις υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, από τους οποίους οι δύο ήταν αναπληρωτές διευθυντές και ο ένας διευθυντής και για τους οποίους δεν ασκήθηκε καμία ένσταση.
Επίσης εάν κάποιοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής στην οποία συμμετείχα, θεωρούσαν ότι είχα κάποιο πλεονέκτημα από αυτούς λόγω της θέσης που κατείχα, θα έπρεπε να μην δεχόταν εξαρχής να είμαι υποψήφιος. Είναι άδικο να αγωνίζεσαι για την παράταξή σου, να ξοδεύεις χρήματα, να ταλαιπωρήσε εσύ, η οικογένεια σου, οι συγγενείς και οι φίλοι σου, να φέρνεις στην παράταξή σου 5.900 ψήφους, και κάποιοι να κάνουν «συμμαχίες» για να σε βγάλουν εκτός μέσω των δικαστηρίων, υποτιμώντας την λαϊκή εντολή. Δεν είναι «αντρίκιο», διότι ο αγώνας δόθηκε στην αρτινή κοινωνία και όχι στο δικαστήριο και η κοινωνία αποφάσισε. Άλλο 6.000 ψήφοι και άλλο 2.500.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους που με τιμήσανε με την ψήφο τους και με ανέδειξαν πρώτο περιφερειακό σύμβουλο του Νομού Άρτας αλλά και που εξακολουθούν να με στηρίζουν ακόμη. Για μένα δεν αλλάζει τίποτε με αυτό που έγινε και το οποίο βέβαια μπορεί να ανατραπεί, ύστερα από την αίτηση αναιρέσεως μου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θεωρώ ότι έκανα με τον καλύτερο τρόπο το χρέος μου προς την παράταξή μου. Θα εξακολουθήσω να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου και στα προβλήματά τους και θα εργαστώ για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας, μιας και έχω αποσπαστεί στο γραφείο του Περιφερειάρχη στα Ιωάννινα.
Δηλώνω πολιτικά παρών και ενεργός στα προβλήματα του τόπου μας, και δεν υποκύπτω σε τέτοιους είδους χτυπήματα κάτω από την μέση.
Τέλος, αναφέρω ότι στηρίζω τον κ.Καχριμάνη και την παράταξή μας ενεργά και ουσιαστικά, και εύχομαι στους περιφερειακούς συμβούλους της Άρτας, καλή επιτυχία στο έργο τους.

Χρήστος Κ.Τσιρογιάννης
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου"

ΚΕΝΤΡΙ: Φαντάζομαι ότι όπου να 'ναι θα απαντήσει κι ο Γιάννης ο Θοδωριανίτης...
Δεν φαντάζομαι να μείνει βουβός στο ότι κατηγορείται ότι αυτό που έκανε "δεν είναι «αντρίκιο»" ότι αγωνίζεται με "χτυπήματα κάτω από την μέση" και ότι με την ένστασή του "υποτίμησε την λαϊκή εντολή"...

11 σχόλια:

 1. ταλαιπωρείσαι κύριε Τσιρογιάννη κι όχι ταλαιπωρήσε που γράφεις. Και είσαι και του Πολυτεχνείου. Τόσο ανορθόγραφος; έλεος!!! Τι την θες την πολιτική;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΨΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ολα καλά κ. Τσιρογιάννη. Οι ψήφοι από που σοδεύθηκαν , από το Γραφείο της Νομαρχίας !! ¨η από τον πολιτικό σπόνσορα !!! η τέλος από την θέση που κατείχατε παράνομα αφού σας τοποθέτησαν σε θέση κλειδί που δεν είχατε τα προσόντα.Αυτό είναι δείγμα αξιοκρατίας !!!!.
  Θα πείτε βέβαια τα ίδια κάνει και ο επίσημος χρισμένος αντιπεριφερειάρχης που εξαργυρώνει γραμμάτια έναντι συναδέλφων του με διορισμούς και τοποθετήσεις ανεπίτρεπτες.Ας τα δεί αυτά και ο Καχριμάνης!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΠΑΠΠΑΓΙΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η πολιτική έχει και χτυπήματα κάτω από τη μέση και η καμπάνα φαντάζομαι δεν είναι μόνο για έναν (βλέπε Παπαγιάννη Θεοδωριαννίτη). Ευχόμαι στον Τσιρογιάννη καλή επιτυχία και να προσπαθέι από τη θέση του να βοηθήσει όσο το δυνατό μπορεί να βοηθήσει την Άρτα με τους υπολοιπους περιφερειακούς συμβούλους. Γιατί κάποιοι ξεχνάνε ότι το σημαντικό είναι να πάει η Άρτα μπροστά και όχι να βγαζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας. Το ορθογραφικό λάθος που είναι γιατί το ταλαιπωρείσαι μου φαίνεται σωστό. Καλή επιτυχία Τσιρογιάννη και ασε πισω αυτούς που έχουν πάει την Άρτα τόσα χρόνια πίσω και ασχολούνται με ανύπαρκτα ορθογραφικά λάθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 6000 ψήφοι δε μαζεύονται ούτε από σπόνσορα ούτε και από τη νομαρχία. Αμα ήταν έτσι θα τους μάζευε και ο Παπαβασιλείου. Αλλά έτσι είναι, αμα ένας άνθρωπος είναι έξω από κλίκες και μεγάλα σόγια και χτυπήματα κάτω από τη μέση θα δεχτεί και μπόλικη λάσπη (σε αυτό το blog είδα κατά καιρούς αρκετή!)
  Για τα περί αντρισμού που βλέπω στα σχόλια παραπάνω, νομίζω πολιτικά το εννοεί ο άνθρωπος και έχει απόλυτο δίκαιο. Αμα είχαν πρόβλημα ας το έλεγαν πριν και όχι όταν βγήκαν εκτός από τον ίδιο τον κόσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τι εγινε ρε μεγάλε κεντριωνα; Τοσα σχολια σου εχω στειλει για αλλες αναρτησεις και ποτέ δεν τα ανέβασες, έλάχιστες φορές έχω δει σχόλια οπουδήποτε στις αναρτήσεις σου (συχνό φαινόμενο το: 0 σχόλια) και τώρα ξαφνικά μέσα σε 1-2 ώρες ανέβασες 4; όχι ότι υπάρχει λογοκρισία δηλαδή!!!! Ενώ ρε μπαγάσα σε πολλά θέματα συμφωνούμε, είσαι μνησίκακος ρε ατιμούλικο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φαντάζομαι τώρα που ο Παπαγιάννης "πέταξε" τον Χρήστο απο το Περιφερειακο Συμβούλιο θα μας βοηθήσει αυτός. Δηλαδή θα πάρει αποφάσεις δραστικές όπως Γεωθερμικό Πεδίο, ΒΙΟΠΑ, να συμαζέψει τις υπηρεσίες κ.τ.λ. όπως έκανε όταν ήταν αντιδήμαρχος. ΧΑ ΧΑ. Ψηφίστε άντρα Παπατζό. Είναι σπουδαγμένος και ξέρει πολλά θέματα. Θα τον δούμε στο τέλος ποιος θα φανεί στην τριετία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κεντρίωνα μου, βλέπω βελτιώθηκες! Αρχισες να ανεβάζεις και σχόλια με τα οποία δεν συμφωνείς! Εύγε Γρηγόρη μου! Για επόμενο βήμα, και καμιά Κυριακή στην εκκλησία δεν θα έβλαπτε! CU! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ποτέ δε θα πάψω να διασκεδάζω με την αφέλειά σου...
  Άφησε το παιδάκι ήσυχο και μη το βάζεις στις σκοτούρες σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...