Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εμείς να δεις τι farmaki καταπίνουμε!!!

Μου το έστειλε το farmaki:


Απουσία ελέγχου στην ακτογραμμή (!) Άρτας...


Στον νομό Άρτας δεν υπάρχει Λιμενική Αρχή παρά την μεγάλη του ακτογραμμή και την ευαισθησία που αυτή παρουσιάζει!
Είναι ο μόνος νομός που ενώ βρέχεται από θάλασσα δεν έχει Λιμενική Αρχή!


Διαχρονική «πληγή» αποτελούν η λαθροθηρία και η λαθραλιεία για το μοναδικό οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.
Οι παράνομες δραστηριότητες, είναι καθημερινό φαινόμενο, ακόμη και εντός των ζωνών απολύτου προστασίας του Εθνικού Πάρκου του Κόλπου (NATURA-RAMSAR), με αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια η ύπαρξη των σπάνιων ειδών που διαβιούν στην περιοχή.
Στο μεταξύ, ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, έχοντας στο δυναμικό του μόλις επτά φύλακες, που πρέπει να ελέγχουν μια τεράστια έκταση με μήκος μεγαλύτερο των 300 χιλιομέτρων, και η εύκολη διαφυγή των παρανόμων μέσω πλωτών ποταμών και βάλτων, αδυνατεί να προστατεύσει μόνος του αποτελεσματικά ολόκληρο τον Κόλπο .

Οι ψαράδες και οι λαθραλιείες δολοφονούν αλόγιστα δελφίνια, χελώνες, και φώκιες. Τα σκάφη των Λιμενικών αρχών Μενιδίου και Αμφιλοχίας μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο ημέρα και δεν πλησιάζουν καθόλου την ευαίσθητη ακτογραμμή της Άρτας.

Η λαθροθηρία και η λαθραλιεία στον Αμβρακικό είναι δύο φαινόμενα που λειτουργούν ενιαία.
Ο Πρόεδρός του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κ. Αλμπάνης έχει δηλώσει «Θέλουμε να διαθέσουν και οι άλλες υπηρεσίες τα μέσα που διαθέτουμε εμείς , ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά στο να περιοριστεί η παρανομία».

«Για το λόγο αυτό ζητάμε και από την Κτηνιατρική αλλά και από τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να γίνεται έλεγχος και στην εμπορία και στην κατανάλωση στα εστιατόρια της περιοχής παράνομων αλιευμάτων ».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Φορέα Αμβρακικού πρότεινε όλα τα σκάφη τα οποία μπαίνουν στην προστατευόμενη ζώνη του Αμβρακικού να έχουν υποχρεωτικά ειδική άδεια από το Λιμεναρχείο ή να υιοθετηθεί μια άδεια για να γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές τους ιδιοκτήτες τους.

Οι ρυπάνσεις των ελαιοτριβείων ,η λαθραλιεία, οι κτηνοτροφικές μονάδες δίπλα στην θάλασσα και οι εγκαταστάσεις των SHELL & EKO πρέπει να ελεγχθούν.

Η ίδρυση ΄΄ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ Αμβρακικού Κόλπου΄΄ με την άμεση μεταφορά των εγκαταστάσεων των πετρελαϊκών μονάδων εκτός Αμβρακικού είναι μονόδρομος._

ΚΕΝΤΡΙ: Το blog του farmaki λέγεται "Χολή-Φαρμάκι", και για να μη φανώ εγώ παρακατιανός, ας ρίξω κι εγώ το φαρμάκι μου: Καλά τα λέει ο συν-blogger, έτσι είναι, η Άρτα είναι ο μοναδικός νομός που έχει θάλασσα χωρίς Λιμεναρχείο!!!
Κάποτε, αν θυμάμαι καλά, ο πρώην βουλευτής, ο Κώστας ο Καραμπίνας είχε πει ότι είχε δέσμευση ότι θα γίνει Λιμεναρχείο στη Κορωνησία, αλλά όσο το 'δατε εσείς, άλλο τόσο το 'δαμε κι εμείς...

Κι όσο για την άμεση μεταφορά της SHELL και της ΕΚΟ εκτός Αμβρακικού, αλήθεια, ποιά είναι η άποψη του δήμαρχου Αμφιλοχίας, του Αποστόλη του Κοιμίση, που θεωρείται και φαβορί για την Προεδρία της ΚΕΔΚΕ;

Συμφωνεί ή έχει κάποια άλλη άποψη ο δήμαρχος;

Θα 'θελα να ξέρω την άποψή του, που την θεωρώ πολύ σημαντική, γιατί ο δήμαρχος είναι λίρα εκατό στις δηλώσεις του κι ό,τι λέει δεν ξελέει, όπως μπορείτε να δείτε κι
εδώ, σε δήλωση που έκανε τις 30 Μαρτίου 2008...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...