Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Προσάραξε δεξαμενόπλοιο στον Αμβρακικό!!!


Πριν από 9 μόλις μέρες είχα μια ανάρτηση για τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν με την διατήρηση των εγκαταστάσεων SHELL και ΕΚΟ στην Αμφιλοχία και με το πήγαινε-έλα των δεξαμενόπλοιων μέσα στον Αμβρακικό.
Ένα ατύχημα με διαρροή πετρελαίου μέσα στον Αμβρακικό, θα σημάνει και το οριστικό
ΤΕΛΟΣ ενός μοναδικού οικοσυστήματος και τότε ...θα 'ναι αργά για δάκρυα.
Χθες λοιπόν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, σταθήκαμε πολύ τυχεροί, γιατί έγινε μεν ατύχημα, αλλά το δεξαμενόπλοιο ήταν
ευτυχώς άδειο.
Διαβάστε το mail που μου έστειλε ο Μενέλαος ο Τσώλης, πρόεδρος των αλιευτικών συλλόγων Ηπείρου:


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
47100 Ανέζα – Άρτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 ακόμη ένα δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε αβαθή νερά πλησίον του Αγίου Θωμά εντός του Αμβρακικού Κόλπου, προερχόμενο από την Αμφιλοχία. Το παραπάνω ατύχημα που έγινε χωρίς να επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και χωρίς να είναι φορτωμένο με καύσιμα, μας έκανε να ανατριχιάσουμε ακόμη μια φορά και να αναλογιστούμε ως πότε η θεά τύχη θα είναι με το μέρος μας.

Το ατύχημα αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη απομάκρυνσης των δεξαμενών καυσίμων από την Αμφιλοχία και θα πρέπει Κυβέρνηση, Φορέας Διαχείρισης και Αυτοδιοικητικοί Παράγοντες να αντιδράσουν άμεσα και να απομακρύνουν τις δεξαμενές καυσίμων από την Αμφιλοχία τώρα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες σε ενδεχόμενο ναυάγιο και οικολογική καταστροφή θα τους «πνίξουν» στα νερά του Αμβρακικού.

Ο Πρόεδρος
Τσώλης Μενέλαος

ΚΕΝΤΡΙ: Και μη ξεχνάμε ότι οι δεξαμενές στην Αμφιλοχία και τα σουρτα-φέρτα μονοπύθμενων δεξαμενόπλοιων, είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα, σε μια κατάσταση, όπου ο Αμβρακικός ποδοπατιέται με τον πιο σκληρό τρόπο, καθώς όλοι έχουν βαλθεί να τον ξεπαστρέψουν...
Και όσο για αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν τους ρυπαίνοντες; Ευχαριστούμε που ρωτήσατε, είναι μια χαρά στην υγειά τους, έχουν πολύ, μα πάρα πολύ, μα πάρα πάρα πολύ καλές σχέσεις με ΟΛΟΥΣ και σας εύχονται καλές γιορτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...