Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι μαθητές του 3ου Λύκειου για τον Αλέξη...

Χθες το βράδυ πήρα το παρακάτω mail:


Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στη μνήμη του συμμαθητή τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας εξέδωσαν το ψήφισμα που σας στέλνουμε.

3ο Γενικό Λύκειο Άρτας
15μελές Μαθητικό Συμβούλιο


Ψήφισμα

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


Μόλις δυο χρόνια έχουν περάσει από τη στυγνή δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ενός παιδιού που άρχιζε το ταξίδι της ζωής του με όνειρα και ελπίδες για την πρόοδό του και την ομορφιά του κόσμου. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος μοιραζόταν τα ίδια όνειρα με μας και θα μπορούσε και σήμερα να συνεχίζει να τα μοιράζεται. Κι όμως στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 χάνει ξαφνικά τη ζωή του τόσο αναίτια από τη σφαίρα ενός κρατικού οργάνου, που κατακρεουργεί τις φιλοδοξίες των νέων του, ενώ οφείλει να τους προστατεύει.
Καταδικάζουμε αυτή την εγκληματική κρατική πράξη, βγαίνοντας στους δρόμους και διαδηλώνοντας την οργή μας, ανεξάρτητα από κάθε κομματικό μηχανισμό. Δεν ξεχνάμε!
Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας συμμετέχουμε στη σημερινή μαζική μαθητική πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που μας δολοφονεί. Δίνοντας έτσι το δικό μας αγώνα για ένα αύριο που η βία και η τρομοκρατία δε θα έχουν θέση στη ζωή μας.
Θα αντισταθούμε ενωμένοι με κάθε μέσο σε κάθε κρατική βία και εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον των νέων και, συνολικότερα, των ανθρώπων. Η δημοκρατία που ονειρευόμαστε δε συμβιβάζεται με καμιά κρατική βία και με κανέναν μηχανισμό καταστολής.


Το 15μελές Μαθητικό συμβούλιο
του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας



ΚΕΝΤΡΙ: Ευτυχώς η Δικαιοσύνη καταδίκασε τον αμετανόητο δολοφόνο του παιδιού σε ισόβια, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο κι έτσι ικανοποιήθηκε το κοινό αίσθημα και αποκαταστάθηκε και το όνομα του Αλέξανδρου, που μόνο ότι δεν αυτοκτόνησε δεν είπαν!!!
Αλλά για να μην λέω εγώ πολλά, ας βάλω αυτά που είπε η μάνα του παιδιού πέρυσι, λίγο πριν την επέτειο του ενός χρόνου από την δολοφονία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...